Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må se nøye på alle som er på lista til slike møkkafolk

Tennisstjerner kobles til beryktet dopinglege.

AVSLUTTET SAMARBEID: Italienske Sara Errani er blant verdens beste tennisspillere og avsluttet i forrige måned samarbeidet til dopinglegen Luis Garcia del Moral. Den spanske legen jobbet blant annet med US Postal. Foto: Ap Photo, Afp Photo.
AVSLUTTET SAMARBEID: Italienske Sara Errani er blant verdens beste tennisspillere og avsluttet i forrige måned samarbeidet til dopinglegen Luis Garcia del Moral. Den spanske legen jobbet blant annet med US Postal. Foto: Ap Photo, Afp Photo. Vis mer

(Dagbladet): Den spanske dopinglegen Luis Garcia del Moral var innblandet i US Postal-skandalen og i forrige uke innrømmet Steffen Kjærgaard at det var denne legen som hjalp han med dopingen i det amerikanske storlaget.

Del Moral er også anklaget for å ha jobbet med fotballklubbene Barcelona og Valencia.

Flere medier, blant annet australske The Australian, kobler Del Moral til flere tennisspillere. Blant annet de tidligere russiske verdensenerne og søsknene Dinara Safina og Marat Safin.

- Knapt noen er tatt
Også de nåværende toppspillerne David Ferrer (nummer fem i verden) og Sara Errani (nummer seks i verden) er blitt koblet til den kontroversielle legen. Errani gikk forrige måned ut og bekreftet at hun brøt samarbeidet til Del Moral.

- Det er ikke bra å bli koblet til det navnet, sa Errani ifølge ESPN.

Ingen av tennisspillerne på Del Morals liste er verken tatt eller koblet til dopingbruk, og i senere tid er knapt én toppspiller i tennis blitt tatt for doping.

- Det umulig å garantere at tennissporten er dopingfri, men jeg vet at det jobbes hardt med antidopingarbeid. Som aktiv ble jeg testet mye, og at det knapt er spillere som er tatt de siste åra tror jeg tyder på at doping ikke er utbredt i sporten, sier tidligere tennisproff Christian Ruud (40) til Dagbladet.

KRITIKK. Den tidligere franske tennisspilleren Yannick Noah har uttalt at han tror spanske spillere doper seg. Foto: AFP PHOTO / POOL  JOEL SAGET
KRITIKK. Den tidligere franske tennisspilleren Yannick Noah har uttalt at han tror spanske spillere doper seg. Foto: AFP PHOTO / POOL JOEL SAGET Vis mer

- Jeg kjenner ikke godt nok til Del Moral til å kunne si noe om det. Jeg registrerte at han har hjulpet Errani, og at forholdet ble avsluttet, sier Ruud.

- Kritikkverdig
TV 2s sykkelekspert og tidligere sykkelproff Mads Kaggestad sier at han håper at andre idretter ser nøyere på utøvere som kobles til dopingleger.

- Det er svært kritikkverdig hvis forbundene ikke følger opp dette. Det må bli sett nærmere på alle utøvere som er på lista til slike møkkafolk (Del Moral). Det vil være det eneste riktige om dette også går ut over andre idretter. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal komme noen overraskelser også i andre idretter enn sykling, sier Kaggestad til Dagbladet.

- Juventus vant serien og var dopet på EPO, og tidligere tennisspiller Yannick Noah har uttalt at steroider var utbredt i tennissporten. Det er kommet fram mye som ikke blir fulgt opp, og det er veldig alvorlig, sier Kaggestad.

Må ha trylledrikk
Christian Ruud sier han aldri opplevde noe mistenksomt som tennisspiller.

- Det var lite snakk om doping, men det var noen få argentinere som ble tatt. Hvis en spiller vant fem turneringer på rad uten å bli sliten, så ble folk mistenksomme, men det var ingen konkrete saker jeg kommer på i farta, sier Ruud.

Den tidligere franske Grand Slam-vinnere Yannick Noah (52) gikk til kraftig angrep mot Rafael Nadal og de spanske spillere i fjor - og mener den nylige avsløringen i sykkelsporten forsterker dopingspekulasjonene.

- Hvis du ikke har trylledrikk, er det vanskelig å vinne. Hvordan kan èn nasjon dominere sporten helt plutselig? sa Noah om spansk herretennis ifølge BBC.

LINKET TIL LEGE: Spanske David Ferrer blir ifølge The Australian koblet til den spanske dopinglegen. Foto: AP Photo/Alberto Saiz
LINKET TIL LEGE: Spanske David Ferrer blir ifølge The Australian koblet til den spanske dopinglegen. Foto: AP Photo/Alberto Saiz Vis mer

Nadal slo tilbake og kalte utsaget latterlig - og Christian Ruud mener det er lite som tyder på at noen i verdenstoppen i tennis kan dope seg.

- Jeg tror ikke det er mulig. Det vil i så fall være et stort sjokk. Så lenge ingen er tatt vil det være feil å spekulere, og beskyldningene fra Noah høres ut til å være et rop om oppmerksomhet, sier Ruud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media