Svenske langrennsjenter

Må se seg slått

Både Frida Karlsson (21) og Linn Svahn (21) må se seg forbigått av en svensk langløpsstjerne når det kommer til inntjente premiepenger denne sesongen.

STJERNE: Linn Svahn har fått mye oppmerksomhet for sin væremåte, men i Sverige ser de på henne som en gledesspreder. Video: Løkås/Godø/Haarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frida Karlsson, Linn Svahn, Jonna Sundling, Ebba Andersson og Charlotte Kalla er bare noen av navnene som det svenske langrennsfolket fester sin lit til når langrennseliten konkurrerer.

Man skulle kanskje tro at det var disse løperne som dro inn mest premiepenger av alle svenske løpere. Slik er det ikke.

Slår Karlsson

Lina Korsgren slo knockout på alle konkurrentene under årets Visma Ski Classics. Den svenske 33-åringen vant totalcupen foran norske Emilie Fleten. Det suksessrike året betyr at Korsgren dro inn mer penger enn hun noen gang har gjort før.

- Det er veldig kult at cupen er såpass jevnstilt, og at vi har like mye premiepenger, sier Korsgren i et lengre intervju til SportExpressen.

Totalt denne sesongen gikk hun inn rett i underkant av én million kroner. Det er femte mest av alle de svenske vinteridrettsutøverne.

Skiskytteren Hanna Öberg topper lista med to millioner, mens Karlsson er helt nede på en 12 .- plass med 388 000 kroner i premiepenger. Det er 200 000 mindre enn det Therese Johaug tjente under VM i Oberstdorf.

- Det har vært et veldig bra år for meg, men jeg har holdt på med det her veldig lenge. Det har vært det beste året mitt rent økonomisk, men ser man på alle åra jeg har holdt på, er det vel verdt det, sier Korsgren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.