Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bamba i konflikt med Brann

- Må selge nå

Utenomsportslig oppførsel og mangel på sportslige resultater gjør at Brann nå vurderer å kvitte seg med Daouda Bamba.

KONFLIKT: Det var brudd på interne regler som gjorde at Daouda Bamba ikke ble tatt ut i helgens tropp. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
KONFLIKT: Det var brudd på interne regler som gjorde at Daouda Bamba ikke ble tatt ut i helgens tropp. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- De må selge han nå.

Det sa Joacim Jonsson i programmet fotballmandag på Eurosport mandag kveld.

Daouda Bamba var utelatt fra troppen mot Sarpsborg på søndag grunnet brudd på interne regler. Tidligere i sesongen ble Brann-spissen suspendert i fire kamper etter en albue på Tromsø-kaptein Simen Wangberg. Bamba skal angivelig også ha brutt flere interne regler i tiden han har vært i Brann.

HODESKADE: Tromsøs Simen Wangberg ble liggende på bakken etter at Daouda Bambas albue traff han i hodet. Nå reagerer ekspertene på situasjonen. Video: Eurosport Vis mer

Jonsson forteller at rekken av regelbrudd begynner å bli lang. Han sier til Eurosport at Brann allerede i vinter skal ha prøvd å selge spissen.

- Faktum er at han allerede i vinter var til salgs, noe som er rart siden de hentet han noen måneder tidligere. Brann var fornøyd med en prislapp på rundt én million euro, men det ble ikke noe av.

Jonsson tror at de kommer til å prøve seg på et salg igjen denne vinteren.

- Jeg ser ingen løsning. Han må selges videre i neste vindu. Det er det eneste rette for både spiller og klubb.

Duell: Bamba og Wangberg i duell. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
Duell: Bamba og Wangberg i duell. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Vanskelig salg

Eurosport-ekspert Petter Bø Tosterud er enig med kollegaen. Han mener situasjonen har blitt svært ugunstig for begge parter, og at et eventuelt salg ikke kan bli så lett.

- Bamba har ikke akkurat styrket aksjene sine denne sesongen. Brann vil jo ha pengene sine tilbake, men interessen er der kanskje ikke, sier han til Dagbladet.

Tosterud forteller videre at et Brann som sliter med å score mål kommer til å ha bruk for Bamba utover høsten.

- Han vil få spilletid. Bamba er en spiller som er krevende på sin måte, men vil være nyttig for et Brann-lag utover sesongen, sier Tosterud.

Bamba står med fem mål på tolv kamper fra start i årets eliteserie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media