Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Må selge spillere

BERGEN (Dagbladet): Brann må selge spillere for å gjenskape balanse i regnskapet, men på det norske markedet er det full tørke. Norske klubber ser heller til andre land for å finne billige, men gode nok spillere for Tippeligaen. Underskuddet for Brann stadion AS ble hele 15,6 millioner kroner i 1998.

Brann kjøpte fire spillere for 11,4 millioner kroner i fjor sommer for å heise laget opp fra bunnen av serietabellen. I alt investerte klubben i nye spillere for 26,5 millioner kroner i fjor.

- Det var helt nødvendig, noe annet enn eliteseriespill er ikke akseptabelt for denne klubben i denne byen, sier administrerende direktør Harry Herstad.
Verken han eller noen andre ledere vil trekke seg fra sine stillinger som følge av det elendige økonomiske resultatet. Herstad forklarer det blant annet med at han ikke tror noen andre vil ha denne jobben akkurat nå.

Grell kontrast

Fotballselskapets egenkapital har skrumpet inn til 49,2 millioner kroner, eller 46 prosent. Aksjekursen har den siste tida ligget på rundt 30 kroner, mot 40 kroner da selskapet hentet inn ny kapital for et år siden.

Underskuddet på 15,6 millioner kroner står i grell kontrast til budsjettet for 1998 som var satt til et overskudd på 400000 kroner.
Brann stadion AS har fått 3,1 millioner kroner mindre i publikumsinntekter enn budsjettert, 700000 kr mindre i inntekter på salg av spillere og 1,5 millioner høyere finanskostnader som følge av høyere lånerente. Likevel var det kjøp av nye spillere som dro resultatet ned i kjelleren.

- Må ha suksess

- I juli i fjor måtte vi stikke fingeren i jorda og skaffe oss en spillertropp som kunne matche ambisjonene. Nå må vi ha sportslig suksess, men det blir vanskelig å unngå underskudd også i 1999. Vi er i en risikofylt bransje, sier Harry Herstad.

Han spår store økonomiske problemer for en del norske Tippeligaklubber som følge av det høye lønnsnivået blant spillerne.
- Spillerne hos oss tjener veldig godt sammenliknet med vår inntektsevne, men ikke mer enn andre spillere i Tippeligaen. Vi har attraktive spillere for det nasjonale og internasjonale markedet og må selge noen på relativt kort sikt, men vi registrerer at flere klubber finner gode kandidater i baltiske land eller andre steder.

For øvrig skal den sportslige delen være vernet mot sparekniven som slipes for brutal bruk i andre deler av virksomheten i Brann.

Klubben budsjetterer med 11000 tilskuere i gjennomsnitt for seriekampene i 1999. Det er det samme som i 1998, til tross for at gjennomsnittet i fjor var på under 10000.

- Spektakulær tropp

- I år stiller vi med en spillertropp som er helt spektakulær. I tillegg kan vi by på et stadionanlegg som er mye mer innbydende for publikum, sier direktøren.

Brann må fri til aksjemarkedet igjen for å kunne finansiere fortsatt utbygging av stadionanlegget.

Styret i Brann Stadion AS vil be generalforsamlingen om en emisjonsfullmakt, som etter dagens kurser vil bringe inn en kapital på 25 millioner kroner.

- Det er usikkert når vi vil gå ut med emisjonen. Aksjemarkedet er neppe modent for det akkurat nå, sier styreformann Lars-Henrik Berge i Sportsklubben Brann.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media