- Må sende varme takk til assistentene mine

Ydmyk Benny etter drømmestart mot RBK.

(Dagbladet.no): Start – Rosenborg 2-1.

Start hadde ikke vunnet i serien siden 11.juni før kveldens oppgjør – det er ti kamper uten tre-poengere, det.

Men nå har en svenske ved navn Benny Lennartsson kommet til klubben for å redde restene av en gigantisk nedtur-sesong, og kanskje har Benny-effekten allerede gjort seg gjeldende.

Selv er svensken ydmyk etter seier over Rosenborg.

- Jeg må sende varme takk til assistentene mine, spesielt Bård Wiggen. Det er han du burde intervjue, det er han som bestemte taktikken i dag, sier Lennartsson til TV 2 etter kampen.

Men noe må Benny ha bidratt med, for et Start-lag som så ofte denne sesongen har sluppet inn mål mot slutten, nedkjempet et hardtpressende Rosenborg på Sør Arena i kveld.

- Når vi måtte kjempe sånn som i dag, var det deilig å kunne ro det i land. Det har jo vært et problem tidligere i år, sier Lennartsson.

4-4-2, et godt spiss-samarbeid, og en stor Inge André Olsen i midtforsvaret var oppskriften i kveld. Det kan det bli mer av også framover.

KALDDUSJEN: Mikael Dorsin satte inn utlikningen rett etter 1-0, og ga hjemmepublikummet en støkk. Men Start kom tilbake, og reddet tre sjeldne poeng. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
KALDDUSJEN: Mikael Dorsin satte inn utlikningen rett etter 1-0, og ga hjemmepublikummet en støkk. Men Start kom tilbake, og reddet tre sjeldne poeng. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

- Vi får se når Kristofer Hæstad er klar for spill igjen, men 4-4-2 er en av formasjonene jeg kommer til å bruke. Det ser lovende ut, mener Lennartsson.

Tross oppturen advarer svensken alle som tror jobben på langt nær er gjort.

- Vi skal møte flere av lagene vi slåss mot på bortebane. Det blir tøft, sier han.

Drømmestart

Etter en litt tam åpning, ga Bernt Hulsker Benny Lennartsson en drømmestart etter bare 12 minutter.

Ole Martin Årst vant i lufta, og etter litt klabb og babb falt ballen ned i beina til den tidligere Molde- og Vålerenga-spissen på seksten meter.

Fredrik Stoor var tidlig oppe i Hulsker, men under press fikk han avsluttet mellom beina på Stoor, og ballen trillet forbi en utspilt Lars Hirschfeld.

1-0.

- Må sende varme takk til assistentene mine

Svar på tiltale

Men Rosenborg svarte umiddelbart.

Marek Sapara fikk ballen tilbake etter et hjørnespark, og slo et nytt lavt innlegg som nærmest bare traff Mikael Dorsin på hjørnet av sekstenmeteren.

Dorsin bråsnudde, la ballen til rette, og dunket inn utlikningen i lengste hjørnet.

Kalddusj for Start, som likevel fortsatte å styre omgangen. Samarbeidet mellom Årst og Hulsker på topp fungerte bra, og en veldig god Hulsker kom nær igjen ti minutter før pause.

Årst vant i lufta, men Hulskers volley var akkurat en meter for upresis.

På motsatt side viste Yssouf Koné glimt av hva han er i stand til. En kjapp finte sendte Fredrik Strømstad vekk fra veien mot mål, og Koné fyrte av fra tjue meter.

Skuddet var hardt og godt plassert, men Høie fikk så vidt reddet unna. Likt til pause.

- Må sende varme takk til assistentene mine

Scoret mot spillets gang

Rosenborg tok tak fra start i andre omgang, og presset Start.

Yssouf Koné testet Kenneth Høie igjen etter 63 minutter. Mikael Dorsin la inn fra siden, og Koné fyrte av på halv volley.

Høie fikk så vidt dyttet ballen unna Iversen på returen, stor mulighet, og Rosenborg var stadig farlige.

Men det påfølgende Start-angrepet sendte hjemmepublikummet til himmels.

Ole Martin Årst luktet en dårlig tilbakeheading fra Christer Basma, kjempet seg forbi stopperen, snappet opp ballen, og styrte den forbi Hirschfeld.

Slurvete av Basma, sterkt av Årst, 2-1 til Start.

Rosenborg fortsatte det store presset etter dette, men hjemmelaget forsvarte seg heroisk i sluttminuttene.

Flere mål ble det ikke, og endelig kunne Start-spillerne ta bølgen foran et jublende hjemmepublikum igjen.

Benny Lennartsson er på plass, og redningsaksjonen er i gang. 

I  Rosenborg må det jobbes hvis Chelsea skal få noe som helst å tygge på i midtuka.

- Vi roter oss vekk igjen. Vi har et spillemessig overtak, men når vi ikke klarer å sette sjansene, da blir det sånn, innrømmer RBK-trener Knut Tørum.

Han nekter å skylde på uflaks.

- Hvis du tror at en hel sesong med et problem skyldes uflaks, lever du i en drømmeverden. Det er en ferdighet som mangler der ute, sier Tørum.

ENGASJERT: Benny Lennartsson var rask til å tone ned sin egen rolle etter seieren, men det er åpenbart at svenskens inntreden har betydd noe for dette laget.
TØFT: Rosenborg presset i store deler av kampen, men Start-spillerne ga alt i alle dueller, og holdt til slutt unna.