- Må sette frimerke på Messi

Slik ville Erland Johnsen og Henning Berg stoppet Barca.

KLAR FOR STORKAMP: Barcelona, her ved Lionel Messi og Andres Iniesta, møter Chelsea i London i kveld. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
KLAR FOR STORKAMP: Barcelona, her ved Lionel Messi og Andres Iniesta, møter Chelsea i London i kveld. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGOVis mer

Følg Chelsea - Barcelona i fotballstudio fra klokka 20.45.

(Dagbladet): Chelsea og Barcelona møtes til første kamp i Champions Leagues semifinale i kveld. Chelsea er ute etter å revansjere det bitre tapet mot spanjolene fra 2009.

Barcelona vant Champions League i fjor - og er store favoritter til å nå finalen som spilles på Allianz Arena 19. mai.

Dagbladet har spurt de tidligere Premier League-forsvarerne Henning Berg og Erland Johnson om hvordan de ville stoppet Barcelona - hvis de var Chelsea-trener i dagens match:

REVANSJ?: Chelsea-spillerne Juan Mata, John Terry, Fernando Torres og Gary Cahill før kveldens storkamp i London. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
REVANSJ?: Chelsea-spillerne Juan Mata, John Terry, Fernando Torres og Gary Cahill før kveldens storkamp i London. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Jeg ville prøvd å presse høyt på banen og for all del ikke ligget lavt med hele laget fra kampstart. Det er viktig å ikke la Barcelona styre spillet, men kanskje heller variere hvor høyt på banen vi presser. Samtidig forventer publikum at Chelsea viser seg fram på hjemmebane, sier Johnsen til Dagbladet.

- Hvordan ville du stoppet Messi?

- I utgangspunktet ville jeg spilt med én spiss, og satt en mann til å markere Messi gjennom hele kampen. Rett og slett et frimerke. Jeg tror det kunne fungert bra, og det overrasker meg litt at ingen har prøvd eller lykkes med det tidligere. Chelsea skal ha flere små og kvikke midtbanespillere som kan fotfølge Messi gjennom hele kampen. Han er i magisk form, og jeg tror faktisk det er den eneste måten å stoppe ham på, sier Johnsen.

Johnsen kom til Chelsea i 1989 og spilte 136 kamper for London-klubben fram til 1997.

STRØMMEN-TRENER: Erland Johnsen er trener i Strømmen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
STRØMMEN-TRENER: Erland Johnsen er trener i Strømmen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Dessverre så tror jeg Barcelona blir for sterke for Chelsea, og sett under ett har spanjolene et bedre lag. Spesielt det defensive hos Chelsea bekymrer meg, og de har ikke vært like solide som tidligere sesonger. Defensive feil er utilgivelig mot verdens beste lag, sier Johnsen.

Imponert over Di Matteo - Frykter du stygt spill fra begge lagene?

- Jeg både tror og håper at ingen av lagene spiller stygt, men jeg er helt sikker på at Chelsea vil tråkke ekstra til i duellene, sier Johnsen.

Nordmannen spilte sammen med nåværende Chelsea-sjef Roberto Di Matteo - og Johnsen er positivt overrasket over den tidligere lagkameratens suksess.

- Jeg synes det er veldig bra at han har fått sjansen og han har jo levert gode resultater. Jeg liker at de har fått inn en Chelsea-gutt, og jeg vet at han er populær, sier Johnsen.

Berg ville ligget lavt Tidligere Manchester United og Blackburn-stopper Henning Berg sier til Dagbladet at han ville møtt Barcelona med en 4-3-1-2-formasjon. Berg var Premier League-proff fra 1992 til 2003.

I CHELSEA:  Erland Johnsen spilte 136 kamper i Chelsea. Foto:
Shaun Botterill/ALLSPORT
I CHELSEA: Erland Johnsen spilte 136 kamper i Chelsea. Foto: Shaun Botterill/ALLSPORT Vis mer

- Flere lag har hatt suksess mot Barcelona ved å presse høyt gjennom hele kampen, men det tror jeg ikke Chelsea klarer. Jeg ville spilt med sju spillere lavt på banen, og to spisser og en i mellomrommet som presser høyt. Dermed ville det vært flere oppspillspunkter dersom vi vant ballen lavt i banen, sier Berg til Dagbladet.

- Hvordan ville du stoppet Messi?

-  Det viktigste er at det hele tiden er én mann i nærheten og at det er tett kontakt. Det er bedre å samle spillere inne i midten og heller la Barcelona ha ballen på sidene. Da blir verken Messi aller de andre angriperne for farlige. Jeg ville bedt spillerne markere Messi tett, men det betyr ikke mannsmarkering gjennom hele kampen, sier Berg.

- Forventer du stygt spill mellom lagene?

MØTTE CHELSEA: Tidligere Manchester United-spiller Henning Berg i duell med Chelseas Gianfranco Zola i 1998. Foto: AP Photo/Max Nash
MØTTE CHELSEA: Tidligere Manchester United-spiller Henning Berg i duell med Chelseas Gianfranco Zola i 1998. Foto: AP Photo/Max Nash Vis mer

- I tidligere møter har det vært større forskjell ved at Chelsea har stått for kraft, mens Barcelona har stått for teknikk, men jeg mener lagene står mer likt nå. Barcelona er klare favoritter i kveld, men jeg forventer ikke at Chelsea vil spille stygt. Under Mourinho måtte laget spille på sin fysiske overlegenhet, men slik er det ikke lenger, sier Berg.

I TV 2: Henning Berg ville møtt Barcelona med en 4-3-1-2-formasjon hvis han var Chelsea-sjef. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
I TV 2: Henning Berg ville møtt Barcelona med en 4-3-1-2-formasjon hvis han var Chelsea-sjef. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer