Må skjønne sitt publikum

Å herse med sex er noe ganske annet enn å fleipe med oppblåse Barbara.

SKJØNNER SPILLET: Petter Northug dro fra Beitostølen forleden med den oppblåsbare Barbara som han hadde fått i gave fra svenske fans. Langrennskongen skjønner hvem han underholder.
Foto: THomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKJØNNER SPILLET: Petter Northug dro fra Beitostølen forleden med den oppblåsbare Barbara som han hadde fått i gave fra svenske fans. Langrennskongen skjønner hvem han underholder. Foto: THomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| MENS Petter Northug dro fra Beitostølen med oppblåsbare Barbara i fanget for forhåpentligvis å signere sin nye Red Bull-avtale, fikk skøytetrener Peter Mueller sparken fra landslaget for sexsjikane. De to sakene har absolutt ingen ting med hverandre å gjøre bortsett fra at de fanger opp en avgjørende faktor for å lykkes på hovedscenen til norsk proffidrett:

• • Du må skjønne hvem du underholder.

Ingen norsk idrettsaktør i millionklassen driver sporten sin i et kulturelt tomrom. Der det selvsagt er plass for å fleipe med seksualitet, vil nordmenn flest ikke ha et samfunn hvor menn sikrer sine maktposisjoner gjennom primitiv sexfokusering.DETTE er en avgjørende forskjell som viser om du forstår rollen din som sportsunderholder eller ikke. Mens Petter opplever suksess på alle områder fordi han naturlig reagerer som de fleste norske 23-åringer og velger å være seg selv i en tradisjonsbundet idrettsgren, har Peter Mueller til slutt falt på at han har vært seg selv nok.

En boks Red Bull i hånda på Peter Nortug er kult, selv om drikken i seg selv er et usunt, skvipete partybrygg. En oppblåsbar Barbara i fanget på landets beste langrennsløper er ingen harry påminnelse om det trønderske ungkarsoverskuddet før neste sommers kjøttfestival, men en artig gag. I det Petter lar Barbara vinke farvel til Dagbladets fotograf på parkeringsplassen på Beitostølen, er forestillingen om den klassiske norske skikongen definitivt forandret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer