Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Må slipe om gullskia

Tore Ruud Hofstads (26) beste skipar glir ikke lenger som de skal. Snaue to måneder før OL blir de sendt til ny sliping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiparet Ruud Hofstad opplevde suksess med i VM i fjor og vant sin første verdenscupseier på i finske Kuusamo 27. november har sviktet hurdølingen de to siste løpene i Canada:

Først under 53. plassen i Vernon 10. desember og under 33. plassen i Canmore 15. desember.

En teori er at sålen på skiparet Ruud Hofstad har hatt mye glede av de siste to årene kan være «brent opp».

-  Jeg vet ikke hva som har skjedd, eller om det har skjedd noe med skiene. Det er ikke noe synlig tegn på at de skal være brent, men kanskje kan det ha vært for mye varme under smøring av dem. Det er iallfall tilfelle at jeg hadde mye bedre glid i Kuusamo enn jeg hadde i Canada. Det var merkbart helt fra starten i løpene, og også synlig på resultatlista, sier Tore Ruud Hofstad til Dagbladet.

-  Ikke ideelt

Det aktuelle skiparet har glidd spesielt bra på kaldt føre, og Ruud Hofstad legger ikke skjul på paret hele tiden har vært høyaktuelle å gå på i Torino-OL i februar.

-  Jeg har andre par som er gode i kulde også, men nettopp dette ene paret har jeg gått mange gode renn på, og jeg håper at jeg snart kan gå renn med dem igjen. I OL er jeg helt avhengig av skipar som er gode, og etter sliping vil disse være som nye igjen, sier Tore Ruud Hofstad.

Ruud Hofstads smører Stian Grønås innrømmer at situasjonen ikke er «ideell.»

 VINNERPAR: Her ligger Tore Ruud Hofstad utslitt, men lykkelig etter seieren I Kuusamo - og med favorittskia på beina. Foto: Hans Arne Vedlog
VINNERPAR: Her ligger Tore Ruud Hofstad utslitt, men lykkelig etter seieren I Kuusamo - og med favorittskia på beina. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-  Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte at skiene kan ha fått seg en liten karamell. Men ettersom det beste paret på kaldt føre ikke har fungert som de skal de to siste løpene, så velger vi å sende dem på ny sliping for å være på den sikre siden. Vi tar grep for å få fikset skiene igjen, for det er et par som etter planen skal brukes i OL. Det er et veldig godt skipar, sier Stian Grønås til Dagbladet.

For kaldt?

Han utelukker heller ikke at skiene kan ha glidd dårligere fordi det var betydelig kaldere i Canada enn i Finland, og at føret er annerledes.

-  Har det hendt tidligere at et skipar er blitt brent?-  Jeg skal ikke si at det aldri har hendt, for slikt er vanskelig å se. Uansett friskes sålen opp igjen etter en ny slip. Det er halvannet år siden dette skiparet var på sliping sist, og kanskje de rett og slett begynner å bli slitt, selv om det ikke er noen synlige tegn på det. Det er ikke uvanlig at vi sender par til ny sliping, sier Grønås.

Neste løp for Tore Ruud Hofstad blir i Nove Mesto 31. desember.

Da stiller han trolig med nyslipne ski.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!