- Må slippe Rekdal

Kjetil Rekdal (34) er favoritt til å overta som trener for bundesliga-klubben Hertha Berlin. VIF verken kan eller vil nekte ham å dra hvis han får tilbudet.

- Vi kan ikke tilby Kjetil Rekdal noe som helst før vi vet hva som skjer med vår nye eierstruktur. Kjetil har forlenget spillerkontrakten med oss, men vi vet at vi ikke kan tvinge ham til å bli i Vålerenga. Og jeg tror Rekdal vil ha store problemer med å si nei til en storklubb som Hertha Berlin om han blir spurt. De fleste trenere i Europa ville ha hatt det, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

For Siem har fått med seg at det brenner under føttene på Hertha-trener Huub Stevens. Mandag fikk han under et krisemøte i Hertha et ultimatum om å vinne de to neste kampene eller få sparken.

- Taper Stevens den ene kampen mot Hansa Rostock, kan Kjetil Rekdal være den nye treneren når Hertha 1. november spiller ligakamp borte mot Wolfsburg, skriver Berliner Zeitung.

- Lyst på Europa

Avisa henviser til at ikke navngitte medlemmer av Hertha-styret har opplyst at kontakten fra Berlin til Rekdal skal være intensivert de siste dagene. Rekdals kontrakt med Vålerenga går ut 31. oktober.

Men Rekdal selv blånekter for at han har hatt kontakt med representanter for klubben.

- Bare en haug med journalister som ringer meg ned døgnet rundt, sier Rekdal.

Men han innrømmer at spekulasjonene er fristende. Og smigrende.

- Jeg vet jeg er populær og respektert der nede. Jeg hadde mine beste år som spiller, og trivdes veldig godt i Berlin.

- Så du har lyst på jobben om du skulle få et tilbud?

- Nei, jeg kan ikke svare på det. Det blir hypotetisk. Jeg har ikke fått tilbud ennå, så da kan jeg ikke bruke energi på det. Men jeg har sagt hele tida at målet mitt på sikt er å reise ut i Europa igjen som trener. Om det blir nå eller om noen år er, umulig å si.

- Skal tilbake

Og dermed fortsetter spekulasjonene i tysk presse.

- Første opsjon heter Kjetil Rekdal. Etter Stevens' to (avskjeds)kamper er Rekdal fri for Hertha, skriver Bild.

- Rekdal skal tilbake, er hovedtittelen på førstesiden i SportBild.

Sportsmagasinet understreker at Rekdal en gang før har reddet Hertha fra å rykke ned i andre divisjon. Det var i hans første sesong i bundesligaklubben.

TYSK DRESS? Kjetil Rekdal er storfavoritt til å overta trenerjobben i tyske Hertha Berlin. - Jeg vet jeg er populær og respektert der nede, sier Kjetil til Dagbladet.