Må sove i telt på Sognsvann

Regjerende verdensmester Mette Solli lader opp til ny kickboksing-sesong på Toppidrettssenteret i Oslo. Om natta sover hun i et telt utenfor.

SOGNSVANN (Dagbladet): -  Det hadde vært urettferdig om jeg skulle få sove inne fordi jeg er verdensmester når de andre må sove ute, sier Mette Solli.

Sammen med regjerende europamester Robert Paulsbyen, er hun i Oslo for å gjøre unna de siste forberedelsene til årets første verdenscupstevne i Ungarn 19.- 22. mai.

Natt til fredag fikk de plass på Toppidrettssenterets pensjonat, men dagen etter var det fullt.

-  Vi har ikke råd til å leie oss inn på hotell med vår trange økonomi. Derfor fant jeg fram et telt jeg hadde liggende, og jeg tror dette kan bli koselig. Hvis det er fullt natt til søndag også, sover vi ute igjen, sier landslagssjef Per Andreas Ringsby.

Han er også med i teltet, sammen med de to topputøverene. Det samme er B-landslagsutøverne Christian Kvatingen og Trond Stanghelle, samt trener Daimi Akin - Mette Sollis samboer.

30 gull

-  Luksus er et fremmedord for oss kickboksere, det er en stor egenandel forbunet med satsinga, forklarer Solli, som forsvarte VM-tittelen i vinter, og satser mot nok et mesterskap i vinter.

-  Vi har tatt 30 VM- og EM-gull siden 1996, og jeg tror ikke det er mange forbund som har tatt flere medaljer per krone i budsjettet. Det er ikke lett å konkurrere om pengestøtte - vi kjemper mot gamle og mer tradisjonsrike idretter, forklarer Ringsby.

HUMØR: Mette Solli og Robert Paulsbyen holder humøret oppe utenfor teltet.
HUMØR: Mette Solli og Robert Paulsbyen holder humøret oppe utenfor teltet. Vis mer

Verken Solli eller Paulsbyen misunner utøvere som tjener gode penger på idretten sin.

-  Vi har det gøy og får oppleve mye, mener Solli.

Slår i søvne

-  Jeg tror ikke fotballproffene har det så mye bedre enn oss. Du blir ikke lykkelig av bare penger. Jeg kunne like vel ønske meg litt bedre økonomi. Det er ikke lett å få trent og restituert skikkelig med full jobb ved siden av.

Da Dagbladet snakket med gjengen i går ettermiddag, var de spente på hvordan natta ville bli.

-  Noen som snorker?

-  Nei, men Robert snakker i søvne, humrer Christian Kvatingen.

-  Ja, og jeg har hørt at han begynner å slå og sparke. Vi får håpe teltet holder, gliser Daimi Akin.

Paulsbyen parerer enkelt:

-  Ja, sånn er det når en må jobbe fulltid ved siden av. Jeg må utnytte all den tida jeg har til å trene.

UT PÅ TUR: Verdensmester Mette Solli må sove utendørs mens hun trener på Toppidrettssenteret. Fra venstre: Christian Kvatingen, Per Andreas Ringsby (landslagssjef, bak), Trond Stanghelle, Daimi Akin (trener) og Robert Paulsbyen.