Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må spille lange partier og utmatte Anand

Det mener gamletreneren til Carlsen.

FAVORITT: Magnus Carlsen smilte under trekningen av farger på Nehru innendørsstadion i går. I morgen starter første parti i sjakk-VM. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FAVORITT: Magnus Carlsen smilte under trekningen av farger på Nehru innendørsstadion i går. I morgen starter første parti i sjakk-VM. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sjakkmester Simen Agdestein mener VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand er fullstendig åpen.
 
Få kjenner Magnus Carlsen bedre enn hans tidligere lærer og læremester Simen Agdestein. Nå spår Agdestein at en knallhard VM-kamp er i vente.

- Kampen er helt åpen. Dette kommer til å bli utrolig jevnt, sier Agdestein til Dagbladet.
 
- Spille lange partier Han framholder rutinen som Anands fremste styrke.

- Anand har vært gjennom dette flere ganger før, og det er en stor fordel. En VM-kamp er et gigantisk show med mye press. Dette er ukjent for Magnus, sier Agdestein.

Agdestein mener Carlsens sin strategi bør være å ta Anand på kondisjonen.

- Magnus må spille lange partier og utmatte Anand. Magnus er ung og i bedre form. Likevel kan det bli vanskelig for VM-matchen er relativt kort med bare 12 partier og med flere innlagte hviledager, mener læremesteren.
 
Godt forberedt Anand er kjent for å være svært godt forberedt til VM-matcher, både fysisk og sjakkmessig. Anand har sin styrke i åpningsspillet, og kan ha forberedt noen ubehagelige overraskelser for Carlsen.

- Anand er svært seriøs i forberedelsene sine. Magnus må satse på at han har en bedre forståelse av sjakk enn Anand, og komme i en stilling der han kan kjempe, sier Agdestein, som legger til:

- Magnus er en bedre sjakkspiller.
 
Lave odds Hos bookmakerne er Carlsen soleklar favoritt til å vinne VM-tittelen. I gjennomsnitt hadde seier til Carlsen i går en odds på 1,37 mot odds på 6,50 for seier til Anand.

Agdestein mener dette er helt feil om styrkeforholdet.

- Det er mye jevnere enn som så. Denne matchen er helt fifty-fifty, sier Agdestein.

I går ble det trukket at Carlsen starter med hvite brikker i åpningspartiet i morgen.

LÆREREN:  Simen Agdestein med kongepokalen etter å ha vunnet over Magnus Carlsen (14) i sjakk-NM i 2005.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
LÆREREN: Simen Agdestein med kongepokalen etter å ha vunnet over Magnus Carlsen (14) i sjakk-NM i 2005. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer