KNUST AV CANADA: Den norske skipen Torger Nergård og hans lagkamerater hadde ingen sjanse mot Canada fredag kveld. Foto: REUTERS
KNUST AV CANADA: Den norske skipen Torger Nergård og hans lagkamerater hadde ingen sjanse mot Canada fredag kveld. Foto: REUTERSVis mer

Må spille ny VM-semifinale

Norge ble knust av Canada.

|||(Dagbladet): De norske curlinggutta vant gruppespillet i VM, etter ti seire og ett tap - men fikk grundig juling i semifinalen fredag kveld.

Canada vant hele 11-5, etter at Norge ga seg åtte omganger inn i kampen.

Drømmen om VM-gull er likevel ikke over for de norske steinskyverne.

I VM er det nemlig sånn at de to beste lagene i grunnspillet (Norge og Canada) møtes i en semifinale. Taperen av denne - i dette tilfellet Norge - spiller en ny semifinale mot vinneren av oppgjøre mellom lagene som havnet på tredje- og fjerdeplass i grunnspillet (Skottland og USA).

Dermed får de norske gutta en ny sjanse til å spille seg til finalen. Oppgjøret mellom Skottland og USA er lørdag formiddag, og vinneren møter Norge til kveldskamp. VM-finalen går søndag.

- Det har gått over all forventning. Hadde noen sagt til oss for en uke siden at vi skulle spille semifinale lørdag, hadde vi vært fornøyd med det. Vi er godt fornøyd så langt, men det var et lite skjær i sjøen i kveld, sier skip Torger Nergård til NTB.

Norge var helt sjanseløse i kveldens semifinale mot Canada, som de slo 9-8 i grunnspillet. Kanadierne ledet 5-2 etter fire omganger, men så raknet Toger Nergård & co. fullstendig. Canada - som stiller med et annet lag enn gullaget fra Vancouver-OL - vant femteomgangen 5-0, og da var kampen i realiteten avgjort.

- Vi kom litt skjevt ut, og spesielt da de stjal to poeng i tredje omgang. Da måtte vi begynne å ta sjanser. Da kan man enten ta innpå eller så kan det andre laget rykke skikkelig ifra. Det siste skjedde i denne kampen, sier Nergård.

De norske gutta reduserte til 11-5, men ga seg etter åtte omganger.