Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må spørre jobben om jeg får fri til VM

Ida Alstad hadde en dårlig magefølelse før uttaket.

|||TRONDHEIM (Dagbladet): Det er drøyt to uker til VM starter i Kina. Jentenes forberedelser er i full gang.

Det handler om terping av forsvarsspill og smøring av angrepsmaskineriet.

Disse to tingene må balanseres.

Hva er da mer naturlig enn en liten tur på slak line?

BALANSERTE INN I VM-TROPPEN: Ida Alstad viste fram balanseegenskapene sine etter at VM-troppen ble komplettert med de fire nye spillerne i dag.
BALANSERTE INN I VM-TROPPEN: Ida Alstad viste fram balanseegenskapene sine etter at VM-troppen ble komplettert med de fire nye spillerne i dag. Vis mer

- Supert
Håndballjentene ladet opp til helgas Møbelringen Cup i Orkanger og Trondheim med å vise fram sine balansekunstner ved Nidarosdomen.

Da gjelder det å holde nervene i sjakk, og for Ida Alstad var det litt lettere etter at hun tidligere på dagen ble kalt inn til landslagssjef Thorir Hergeirsson. Der fikk hun beskjed om at hun har kapret én av de fire siste plassene i VM-troppen.

- Det har vært en skikkelig nervepirrende måned, så det er godt å endelig få beskjed. Det er helt supert, sier Byåsen-jenta til Dagbladet.

Nå gjenstår bare én ting:

FALLER: Her går det gærent og Ida Alstad faller ned. Heldigvis var det kort vei ned til bakken.
FALLER: Her går det gærent og Ida Alstad faller ned. Heldigvis var det kort vei ned til bakken. Vis mer

- Jeg får bare håpe jeg får fri fra jobben som førskolelærer. Jeg får ringe dem når jeg er ferdig her, sier hun.

Dårlig magefølelse
Ida Alstad har et strålende håndballår bak seg, og nå blir det kronet med en plass i VM-troppen. Det er bare to måneder siden hun debuterte på landslaget i Århus, og til nå har hun ikke flere enn åtte landskamper.

- Magefølelsen var egentlig litt dårlig før uttaket, og jeg var redd for å håpe for mye, for å unngå å bli så skuffet. Det er mange gode spillere som har kjempet om plassene, så da visste jeg at det kunne slå begge veier.

- Med så få landskamper, blir du tryggere for hver kamp nå?

image: - Må spørre jobben om jeg får fri til VM

- Absolutt. Jeg var nervøs i starten, og føler meg varmere for hver kamp. Det hjelper å spille bra, for da får du med deg en godfølelse videre.

Lettet Edin
Alstad er en av fire mesterskapsdebutanter i troppen. Tine Stange - som i øyeblikket er syk - ble tatt ut allerede da de første 12 spillerne ble presentert, og i dag kom også Alstad, Renate Urne og Anja Edin med.

Sistnevnte har den siste tida trent mye forsvarsarbeid - blant annet med Elverums herrelag - for å øke VM-sjansene.

- Jeg har prøvd å koble ut hjernen, men jeg var skikkelig skjelven før uttaket i dag. Det var bra det ikke kom på trening tidligere i uka, for da hadde jeg sikkert slitt litt.

- Men nå kan du senke skuldrene og kline til i Møbelringen Cup?

- Ja, nå skal jeg bare være meg selv og spille med litt større trygghet.

Norge møter Kroatia fredag, Romania lørdag og Russland søndag. Neste helg reiser VM-jentene til Kina og første VM-kamp er 5. desember.

LETTET: Anja Edin gliste bredt etter uttaket.
LETTET: Anja Edin gliste bredt etter uttaket. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media