- Må sprinte for å vinne v-cupen

Thomas Alsgaard er ikke tilhenger av sprint som verdenscupøvelse. Men etter at han i går overtok ledertrøya etter 2. plassen på tremila i Russland, vurderer han sterkt om han skal gå de tre siste sprintrennene for å vinne verdenscupen sammenlagt.

I en sesong uten store mesterskap ligger det naturligvis ekstra prestisje i å vinne verdenscupen sammenlagt. I år teller seks sprintrenn i verdenscupen.

Alsgaard sto over sprintrennene i Engelberg, Garmisch-Partenkirchen og Kitzbuhel i romjula. Fordi han trengte tid til restitusjon - og fordi han ikke liker sprint som tellende øvelse i verdenscupen.

Men for å vinne cupen innrømmer Alsgaard at han må gå noen sprintrenn. De tre siste sprintrennene går i Stockholm, Lahti og Oslo.

Ser det an

- Jeg vinner nok ikke verdenscupen hvis jeg står over de tre siste sprintrennene.

- Betyr det at du kommer til å gå de rennene?

- Jeg får se hvordan lysten og formen er. Men det ligger nok an til det, bekrefter spurtsterke Alsgaard.

Gårsdagens andreplass - et drøyt halvminutt bak Johan Muhlegg - sier det meste om formen. Med minimalt treningsgrunnlag foran sesongen, og i jula, er plasseringen i russiske Krilatskoje ikke annet enn en maktdemonstrasjon fra Thomas. Som også tapte en del sekunder på at håndtaket på den ene staven løsnet.

Ikke toppløp

Men selv syntes han ikke det var noe kjempeløp.

- Jeg er veldig fornøyd med plasseringen, men det var ikke noe toppløp fra min side. Jeg følte meg både slapp og ukonsentrert. Men det er bare å fortsette å jobbe, så kommer nok formen, sier Thomas Alsgaard til Dagbladet.

Og hvis han blir enda sterkere n,skal det bli vanskelig å nekte Thomas sammenlagtseieren i verdenscupen.

- - Det betyr ikke mye å ha ledertrøya nå. Det som er viktig er å ha den når sesongen er over, sier Alsgaard.