VIKTIG POENG: Morten Gamst Pedersen slo corneren som Charlie Adam styrte inn i eget nett før pause, og som ga Blackburn ledelsen på Anfield. Liverpool utliknet tidlig etter pause, men de jumboplasserte gjestene holdt ut tross massivt press på slutten. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
VIKTIG POENG: Morten Gamst Pedersen slo corneren som Charlie Adam styrte inn i eget nett før pause, og som ga Blackburn ledelsen på Anfield. Liverpool utliknet tidlig etter pause, men de jumboplasserte gjestene holdt ut tross massivt press på slutten. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

- Må stille opp når én er ute med kløyvd pung, én med hjertefeil og én med strekk

Gamst om uvant rolle, fantomkeeperen på Anfield og fansens protester.

(Dagbladet): Etter tre strake tap fikk Morten Gamst Pedersen og Blackburn en etterlengtet opptur på «Boxing Day».

Tross enorme Liverpool-sjanser på overtid greide de 1-1 på Anfield, og idet sluttsignalet gikk flokket spillerne seg rundt keeperhelten Mark Bunn, som fikk spille i fraværet til førstevalget Paul Robinson.

Fem minutter på overtid reddet han mesterlig da Andy Carroll flikket ballen mot korthjørnet, før han fikk den nødvendige hjelpen på det påfølgende hjørnesparket, da Daniel Aggers heading ble ryddet unna på streken.

Morten Gamst Pedersen har sett Bunn varte opp med tilsvarende redninger flere ganger på trening.

- Jeg har visst hele tida at han er en fantastisk keeper, det har jeg sagt i flere år. Jeg har sett ham på trening av og til. Han har til og med fått beskjed om å slippe inn et par mål, fordi han har stengt buret fullstendig. Så det sier vel sitt, sier Gamsten til Dagbladet og flirer.

- Dro ikke for å underholde
Blackburn har tapt en rekke poeng i sluttminuttene denne sesongen, med kampene mot Sunderland og West Bromwich som ferske eksempler. I førstnevnte oppgjør ledet de 1-0 til det gjensto 84 minutter, før Sebastian Larsson sørget for 2-1 til Sunderland på overtid.

Mot West Bromwich ble de senket av Peter Odemwingie i det 89. minutt.

Derfor smakte det godt å «vinne» ett poeng på slutten mot Liverpool.

- Det gir en positiv opplevelse, noe det ikke har vært for mye av. I mange kamper har vi røket helt på slutten, og det er jævla irriterende. Liverpool hadde en del sjanser, men jeg føler at de har vært hvassere før. Og vi burde scoret på stillingen 1-1, Yakubu og Dunn kranglet om hvem som skulle score. Vi var der for å få poeng, og dro ikke for å underholde. Vi fikk med oss det vi hadde lyst på, oppsummerer Gamst.

På Anfield fikk han endelig spille på midtbanen igjen, som indreløper i en 4-5-1-formasjon, etter å ha vikariert på venstrebacken i noen kamper.

Det har han gjort med varierende hell - og Gamst legger ikke skjul på at han håper på å fortsette litt lenger framme på banen.

- Den rollen kler meg litt bedre. Du prøver å gjøre så godt du kan uansett. Når én er ute med kløyvd pung (Scott Dann), én med hjertefeil (Gaël Chivet) og én med strekk (Martin Olsson), må du bare stille opp. Selvfølgelig gjør jeg det, sier han.

Møter formlaget United
Nyttårsaften venter en av årets tøffeste bortekamper, mot det kanskje fremste formlaget i Premier League om dagen: Manchester United på Old Trafford.

I fjor ble Blackburn knust 7-1 på den banen, etter fem mål av Dimitar Berbatov. Morten Gamst Pedersen var skadet og fulgte lidelsen fra tribuneplass, der han sto sammen med Blackburn-fansen i den ene svingen.

- Det blir en knalltøff kamp, men vi må bare jobbe hardt og kjøre på med samme innsats som mot Liverpool, så vet man aldri hva som kan skje. Vi kommer ikke til å få noe gratis der.

TILBAKE PÅ MIDTBANEN: Etter noen kamper på venstreback, fikk Gamsten spille indreløper igjen mot Liverpool i går. Der håper han å bli framover. På bildet har Maxi Rodriguez nettopp utliknet til 1-1 for de røde. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
TILBAKE PÅ MIDTBANEN: Etter noen kamper på venstreback, fikk Gamsten spille indreløper igjen mot Liverpool i går. Der håper han å bli framover. På bildet har Maxi Rodriguez nettopp utliknet til 1-1 for de røde. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

United har fått en del pepper denne sesongen, men har nå kommet seg opp på samme poengsum som City. Tall fra Optaspesialisten viser at Fergusons menn bare én gang tidligere i Premier League-historien har hatt så mange poeng (45) i denne perioden av sesongen. De har heller aldri hatt så god målforskjell noen dager før årsskiftet (pluss 33).

- Alle har snakket om City, som har scoret over 50 mål, men United har ikke mye dårligere målforskjell. Vi møter et kjempebra lag, men får håpe at ikke alt stemmer for dem.

- Er dere innstilt på at det blir en kamp for å overleve?

- Målet er å komme seg vekk fra bunnstriden. Det er selvsagt ikke moro å ligge der vi ligger. Vi kommer nok til å spille litt «rævafotball» framover, særlig på bortebane. Vi har kanskje ikke vært kyniske nok når vi har trengt å være det. Det er bare å gi gass igjen, sier Gamst.

- Lettere å vinne når fansen støtter oss
Manager Steve Kean har fått massiv kritikk fra egne supportere, og misnøyen nådde nye høyder etter 1-2-tapet mot Bolton nylig. Hele stadion buet ut eget lag, og det var store protester mot Kean og klubbens eiere utenfor stadion etter kampslutt.

Spurs-manager Harry Redknapp har betegnet protestene som «grufulle», mens sir Alex Ferguson har engasjert seg og bedt fansen la Kean få fred.

- Hvordan reagerer dere i spillergruppa på all misnøyen?

- Jeg må gjøre jobben min uansett om de piper eller heier.

- Men påvirker det spillergruppa?

- Jeg tror det er lettere å vinne kamper når folk støtter oss, det er ingen tvil om det. Men vi prøver å gjøre jobben vår uansett hva fansen gjør, sier Gamst Pedersen.

STERKT MISLIKT AV FANSEN: - Det er lettere å vinne kamper når fansen støtter deg, sier Gamst om all turbulensen rundt manager Steve Kean. Foto: REUTERS/Phil Noble
STERKT MISLIKT AV FANSEN: - Det er lettere å vinne kamper når fansen støtter deg, sier Gamst om all turbulensen rundt manager Steve Kean. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer