Må stole på Gro

Hviterussland - Norge 26-26 (13- 12). Det er nesten litt synd å si det, men Norges EM-avansement ser ut til å avhenge av ei 20 år gammel jente med seks landskamper: Gro Hammerseng fra Gjøvik og Vardal.

Da Norge lå under med 6- 11 midtveis i første omgang og så ut som alt annet enn et godt håndballag, måtte landslagstrener Marit Breivik gjøre noen grep.

Hun kastet innpå Gro Hammerseng. Heldigvis.

Gro bidro sterkt til å hente inn hviterusserne:

I sitt første angrep svarte Hammerseng med å spurte fra egen banehalvdel og formelig smadre ballen i mål bak Lunners gode hviterussiske keeper Natalia Petrovska.

8- 11.

Videre sørget hun for 9- 12, 10- 13 og 11- 13.

Uten nerver

Da Hviterussland igjen ledet med fire mål godt ut i andre omgang, strålte Hammerseng igjen - etter å ha vært noenlunde anonym en liten stund:

Hun redusete frekt til 21- 24 og braket freidig inn utligningen til 25- 25.

Da så hun ut til å være lagd av betong.

Bor det ikke mesterskapsnerver i denne debutanten?

- Jeg har forsøkt å legge vekk tankene på forventningspress. Tross alt er det lov å feile. Også i et EM. Det er om å gjøre å være så tøff som mulig. Hvis jeg ikke tør gjøre noe utpå der, så får jeg jo heller ikke lov til å spille, sier den sjarmerende ungjenta.

To dumme misser

Så langt står hun som den største positive beholdningen så langt i EM.

Med litt mer tur på sin side kunne hun vært nasjonens nye kjæledegge allerede nå.

Fordi:

Både mot Ukraina fredag og Hviterussland i går avsluttet hun Norges siste angrep med miss.

Med scoring i begge tilfeller ville Norge stått med to seirer og full pott foran dagens knalltøffe batalje mot vertsnasjonen Romania.

Om den siste sjansen i går sier hun:

Stjerne

- Det var vel ikke verdens beste skudd, men jeg måtte jo prøve. Mot Romania blir det nok texas her med opp mot 7500 tilskuere. Så mange har jeg ikke spilt for tidligere, smiler jenta som har vært med på å spille Gjøvik og Vardal fra 3. divisjon til eliteserien på tre sesonger.

Og nå er stjerne på landslaget.

GA ALT: Gro Hammerseng startet på benken, men endte opp som den store norske beholdningen da håndballjentene i går spilte sin andre uavgjort-kamp på rad.