Uwe Gensheimer jakter VM-gull

Må stoppe «tidenes beste kant»: - Vi har tatt imot mye dritt

Han kalles «håndballens Michael Ballack». Bare én ting mangler for Tysklands store stjerne.

LEGENDE: Uwe Gensheimer er en legende i tysk håndball. Men en ting mangler i stjernespillerens ellers perfekte karriere. REUTERS/Annegret Hilse
LEGENDE: Uwe Gensheimer er en legende i tysk håndball. Men en ting mangler i stjernespillerens ellers perfekte karriere. REUTERS/Annegret HilseVis mer
  • Tyskland - Norge, fredag kl. 20.30

Norge har muligheten til å nå sin andre strake VM-finale, men da må Tyskland beseires fredag kveld.

Tyskerne ble for sterke i semifinalen i EM 2016, og nok en gang kan de sette kjepper i hjulene for håndballgutta. En av nøklene for å hindre det utfallet, blir å stoppe en av Tysklands store stjerne, Uwe Gensheimer.

32-åringen er en legende innen sporten, og under årets mesterskap har han herjet med motstanderne nok en gang. Med 42 nettkjenninger så langt er han VMs sjuende mestscorende spiller - like mange som lagkamerat i PSG, Sander Sagosen.

Danmark slo Sverige og banket Norge gjennom til semifinale i Håndball-VM. Her er vår takk til våre venner i sør. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Gnager i meg

Gensheimer har vært på det tyske landslaget i 12 år, men det er en ting som mangler: Et internasjonalt trofé. I hjemlandet beskrives dette som en flekk på en ellers perfekt karriere.

I en alder av 32 år begynner det å haste, og den rutinerte spilleren vil se på Norge som et hinder som må feies av veien om drømmen skal gå i oppfyllelse. Gensheimer selv prøver å ikke tenke på det, men å ta en kamp av gangen. Han blir imidlertid stadig minnet på hva som mangler på CV-en.

- Alle vet at det er et av mine store mål å vinne en tittel med Tyskland. Men det er fortsatt langt fram, og jeg prøver å fokuserer på det som er her og nå, sier han til Welt am Sonntag.

Da Tyskland vant EM i 2016 var Gensheimer skadet - noe som plager ham den dag i dag.

- Jeg ville løyet hvis jeg ikke sa at det gnager i meg. Jeg skulle ønske jeg var der. Spesielt siden vi hadde tatt imot så mye dritt i Tyskland gjennom åra. Seieren var svært viktig for tysk håndball, og jeg håper vi kan gjøre det igjen.

Skryter av Sagosen

Gensheimer er en helt i Tyskland med 770 scoringer på 162 landskamper - mest i landets historie. Og av lagkameratene hylles han som en ener.

- Han er den beste venstrevingen i verden, kanskje i historien, skryter Tysklands keeper, Andreas Wolff.

Treneren, Christian Prokop, legger til:

- Han står for harmoni og lagånd. I tillegg har han en kasteteknikk som keeperne ikke klarer å lese, enten det er fra straffemerket eller fra distanse. Han er til stor hjelp for laget.

Welt am Sonntag sammenlikner Gensheimer med den tidligere fotballspilleren Michael Ballack. Også han var blant verdens beste i sin posisjon, teknisk begavet og kaptein i en årrekke. Men uten et trofé.

Gensheimer er en evig nummer to på flere måter, da han har blitt kåret til verdens nest beste spiller i tre år på rad. Sist gang bare slått av Norges Sagosen, med to fattige stemmer. Tyskeren er likevel full av lovord om nordmannen, som også er hans lagkamerat på klubbnivå.

– Sander leser spillet som ingen annen. Han er en blanding av en klassisk playmaker og en skytter. Han har også utviklet seg som forsvarsspiller. Sander er som Nikola Karabatic (kåret til verdens beste flere ganger): En komplett spiller med ekstreme ferdigheter i angrep og tyngde i forsvar. Han er en sann glede å spille sammen med, skrøt Gensheimer til NTB tidligere denne uka.