- Må stoppe

Therese Johaug er opptatt av at utøvere skal stoppe for media - uavhengig av resultat.

TAKK FOR MATEN: Scener som dette, hvor Erling Braut Haaland, lister seg elegangt ut av pressesongen, har skapt diskusjoner. Foto: Tore Ulrik Bratland
TAKK FOR MATEN: Scener som dette, hvor Erling Braut Haaland, lister seg elegangt ut av pressesongen, har skapt diskusjoner. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få, om noen, er så brennehete som Erling Braut Haaland om dagen. Den norske spissen banker inn mål på bestilling, og er ettertraktet verden over.

Det gjør også at mediapågangen er ekstremt stor. I forbindelse med overgangen til Manchester City ble Haaland skjermet fra media på landslagssamling, og antall minutter superspissen har snakket med journalister er både blitt kritisert og blitt møtt med stor forståelse.

Fikk kritikk

VGs Leif Welhaven og Adresseavisens Birger Løfaldli var blant kritikerne til Haaland, men de fikk klart svar av landslagssjef Ståle Solbakken.

På den neste samlingen løp Haaland like raskt og treffsikkert som på banen gjennom pressesonen ved to anledninger:

Jakob Ingebrigtsen har også gjort det til en vane, og blitt møtt med forståelse, for at han dropper media etter forsøksheat og semifinaler i store mesterskap, men da han droppet media etter det første av to EM-gull i München måtte han tåle kritikk.

Ingebrigtsen selv var ikke nevneverdig imponert:

- Han høres ut som en idiot, sa Ingebrigtsen til NRK da han fikk vite at nevnte Welhaven og NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt hadde svingt med den moralske pekefingeren.

TAUS: Jakob Ingebrigtsen ville ikke snakke etter gullet på 5000 meteren. Video: Løkås/Godø Vis mer

- Må stoppe

Lørdag morgen stilte Therese Johaug opp på en konferanse i Holmenkollen hvor skisport ble diskutert. Der ble hun stilt følgende spørsmål fra salen av pressesjef for langrenn, Gro Eide:

- Hva synes du om at stjerner som Jakob Ingebrigtsen og Haaland ikke snakker med media?

- Jeg mener man må stoppe. Man må stoppe når det går dårlig og når det går bra, Media er det viktigste for å få sporten ut til folket som ser på. Hvis ikke media er der for å løfte idrettene vil den stoppe opp og interessen vil stoppe, forklarte Johaug.

I etterkant påpeker Johaug overfor Dagbladet at hun snakket generelt om idrettsutøvere, ikke bare om Haaland eller Ingebrigtsen.

- Det er viktig at vi snakker, og jeg synes det er bra at media er så interessert i ski. Kvinner og menn må gi media noe og holde interesse oppe for sporten i framtida.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer