Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Må svi for Brann

BERGEN (Dagbladet): Mer enn halvparten av Branns sparekampanje vil gå utover lønningsposen til spillerne. De reagerer forskjellig på den dramatiske nyheten fra ledelsen. - Det hadde vært ønskelig om vi kom med i denne prosessen på et tidligere tidspunkt, sier spillernes talsmann Arne Vidar Moen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frivillig lønnskutt på 10 prosent og likvidering av alle bonusordninger. Manager Kjell Tennfjord og den gamle stadionhelten Rolf Birger «Pesen» Pedersen ut i ulønnet permisjon. Det er blant de sterke medisinene ledelsen i Brann informerte alle ansatte om i går. Alternativet er at kassa kan være tom før høstmørket setter inn.

- Det var med tungt hjerte jeg måtte gi permisjonsvarselet til Rolf Birger Pedersen som har hatt ansvaret for stadionutbyggingen og til manager Kjell Tennfjord. Det er også aktuelt å permittere en person til.

- Jeg ser etter muligheter i junioravdelingen, sier administrerende direktør Harry Herstad.

Han har selv styrets tillit til å fortsette i full stilling, men også han reduserer solidarisk lønna med 10 prosent - som alle andre.

Permisjonen blir effektiv om 14 dager og de permitterte vil bli invitert til et nytt informasjonsmøte om den økonomiske stillingen i klubben om fire måneder.

Spillerne har fått betenkningstid fram til fredag. Hvis de aksepterer den brutale lønnsreduksjonen, vil den tre i kraft fra 1. juni og vare ut året - i første omgang.

For tidlig

- Spillerne reagerer forskjellig. Det hadde vært ønskelig om vi hadde kommet inn i denne prosessen noe tidligere. Nå må vi likevel konsentrere oss om cupkampen i kveld. Vår jobb er å spille fotball. Andre får ta seg av økonomien. I morgen møtes vi til et møte for å diskutere vårt svar. - Det er altfor tidlig å si noe om utfallet av det nå, sier spillernes talsmann Arne Vidar Moen.

I går ettermiddag valgte Moen å ta seg en lang tur på sin nye Harley Davidson «Fatboy». Han har ennå ikke vært i kontakt med spillernes fagforening om saken. Lønnsreduksjonen vil i gjennomsnitt utgjøre rundt 40 000 kroner for spillerne i år. Alternativet kan bli tvangssalg av enkeltspillere.

Styrene for Sportsklubben Brann og Brann ASA fikk sammen med Harry Herstad i oppdrag av generalforsamlingen i februar å få orden på økonomien. Den investerte aksjekapitalen har fosset ut til spillerkjøp, lønnsøkning og nybygg.

Uten dramatiske sparetiltak vil ikke aksjonærene åpne sine konti for å redde bergensernes stolthet ut av uføret. Seks poeng på de to siste kampene hjelper lite i en kynisk bedriftsøkonomisk sammenheng.

Enda brattere

Sparetiltakene skal gi en samlet gevinst på 2,7 millioner kroner for resten av året, hvorav spillerne skal bidra med 1,5 millioner kroner. Det blir lite i forhold til kriseprognosen som ser slik ut: Et underskudd for 1999 på 14,1 millioner kroner, som forutsetter et gjennomsnittsbesøk på 11ø200 tilskuere på kampene og spillersalg for sju millioner kroner.

Uten spillersalg blir underskuddet på hele 21,1 millioner kroner. I fjor var minusregnskapet på 15,6 millioner. Nedoverbakken blir bare brattere.

Monsen og Herstad sier de har vært i kontakt med eierne og at de har fått signaler om at det kan være mulig å gjennomføre en rettet emisjon, men de får ikke noe svar på bønnen om en kapitaltilførsel før et godt begrunnet prospekt er lagt på bordet.

Ber om 20 mill.

- Vi tar sikte på å gjennomføre en ekstraordinær generalforsamling for å få støtte til å hente inn 20 millioner kroner fra eierne før sommerferien, sier Harry Herstad.

,øKjell Tennfjord valgte å gjøre seg utilgjengelig for kommentar i går kveld. Han var invitert til pressekonferansen i går ettermiddag, men stilte ikke opp.

VIL DISKUTERE: Arne Vidar Moen tok seg en lang tur på Harley'en i går kveld. Han vil gi ledelsen spillernes svar innen fredag klokka 15.