Må ta telling utenfor ringen

Politikerne ble så ivrige på å få Cecilia hjem, at de glemte å sjekke fakta om internasjonal proffboksing.

SOLTE SEG I GLANSEN:  Flertallet i kulturkomiteen syntes det var så stas med Cecilia Brækhus at de glemte å sikre hvordan hun i praksis skulle få bokse i Norge. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
SOLTE SEG I GLANSEN: Flertallet i kulturkomiteen syntes det var så stas med Cecilia Brækhus at de glemte å sikre hvordan hun i praksis skulle få bokse i Norge. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE eneste som foreløpig er slått teknisk knock-out etter at proffboksingen igjen ble tillatt i Norge, er kulturminister Torhild Widvey og det flertallet fra Høyre, Frp og Venstre som fikk denne saken igjennom i Stortinget:

•• Nå blir det ingen Cecilia Brækhus i tittelkamp foran hjemmepublikummet.I hvert fall ikke på lang, lang tid.

Og kanskje ikke i det hele tatt.

DENNE politiske fadesen skyldes slurv i Kulturdepartementet og tilsynelatende en liten bløff fra de som forfattet flertallets innstilling i familie -og kulturkomiteen. For det finnes ikke noe idrettspolitisk grunnlag til å feire at Cecilia får komme hjem som verdens beste kvinne i boksing.

Det burde departementet ha visst i det de sendte forslaget sitt på høring, og det burde proffboksingens forkjempere på Stortinget ha fortalt for lenge siden.

I stedet kom disse politikerne med en halvsannhet om det danske alternativet som skulle sikre norske proffkamper så fort som mulig.

I FLERTALLSINNSTILLINGEN fra komiteen står dette ordrett som begrunnelse for tanken om å la danskene arrangere de første proffkampene i Norge i påvente av et troverdig norsk forbund for proffbokserne:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer