-  Må tåle å få en på trynet

For to år siden dro han fra Hoppuka i triumf, etter å ha vunnet hele greia. I går reiste Sigurd Pettersen (25 ) hjem i skuffelse uten å ha fått deltatt i et eneste renn.

GARMISCH (Dagbladet): -  I dette gamet skifter det mellom gleder og skuffelser. Innimellom hender det at du får deg en på trynet. Det må du bare tåle. Takler du ikke skuffelsene, tåler du heller ikke oppturene, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Etter å ha mislyktes med hoppingen i Oberstdorf og Garmisch, bestemte hoppledelsen at Pettersen og Daniel Forfang (26) skulle sendes hjem i går. I Innsbruck onsdag og Bischofshofen fredag erstattes de av Anders Bardal og Henning Stensrud.

-  Rusk i maskineriet

Både Pettersen og Forfang skal hoppe seg i form igjen i den store OL-bakken på Lillehammer.

-  For meg er idrettsgleden viktigst. Bakom bøygen kommer det flere gode skihopp. Jeg har vært veldig ustabil i Hoppuka, og fikk noe rusk i maskineriet mellom den siste treninga på Lillehammer og starten i Oberstdorf. I Schattenbergbakken begynte jeg å vri meg, og kom feil ut fra hoppet. Noe av det samme skjedde i Garmisch, sier Sigurd Pettersen.

-  Ikke gitt opp noe

Han vet hvor han skal, og er allerede i ferd med å legge hoppukeskuffelsene bak seg.

-  Målet er å fly helt ned i overgangen igjen, og være med både i skiflygings-VM og OL. Forutsetningen er at jeg begynner å hoppe godt på ski igjen, og at det er rom for å komme med videre. Hvis de andre hopper som bare tusan, kan det bli vanskelig. Men jeg har ikke gitt opp noen ting, sier en fightervillig Sigurd Pettersen til Dagbladet.

 TAKK FOR MEG:  I går reiste Sigurd Pettersen hjem til Norge for å trene seg i form på Lillehammer. -  Takler du ikke skuffelsene, tåler du heller ikke oppturene, sier Pettersen. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
TAKK FOR MEG: I går reiste Sigurd Pettersen hjem til Norge for å trene seg i form på Lillehammer. - Takler du ikke skuffelsene, tåler du heller ikke oppturene, sier Pettersen. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

-  For dårlig balanse

Daniel Forfang kommer også til å hoppe på Lillehammer i tida framover, etter først å ha vært en snartur innom Granåsen.

-  For meg er det noen små detaljer som ikke stemmer. En av dem er at balansen gjennom radien på hoppet ikke er bra nok. Som skihopper vet jeg at små ting gir store utslag. Litt motgang innimellom er bare sunt. Jeg vet akkurat hva jeg skal jobbe med, og kommer sterkt tilbake, sier Daniel Forfang til Dagbladet etter gårsdagens hjemsendelse fra verdens tøffeste hoppkonkurranse.

TUT OG KJØR: Sigurd Pettersen og Daniel Forfang på vei til München.