-  Må tåle å få en på trynet

For to år siden dro han fra Hoppuka i triumf, etter å ha vunnet hele greia. I går reiste Sigurd Pettersen (25 ) hjem i skuffelse uten å ha fått deltatt i et eneste renn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARMISCH (Dagbladet): -  I dette gamet skifter det mellom gleder og skuffelser. Innimellom hender det at du får deg en på trynet. Det må du bare tåle. Takler du ikke skuffelsene, tåler du heller ikke oppturene, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Etter å ha mislyktes med hoppingen i Oberstdorf og Garmisch, bestemte hoppledelsen at Pettersen og Daniel Forfang (26) skulle sendes hjem i går. I Innsbruck onsdag og Bischofshofen fredag erstattes de av Anders Bardal og Henning Stensrud.

-  Rusk i maskineriet

Både Pettersen og Forfang skal hoppe seg i form igjen i den store OL-bakken på Lillehammer.

-  For meg er idrettsgleden viktigst. Bakom bøygen kommer det flere gode skihopp. Jeg har vært veldig ustabil i Hoppuka, og fikk noe rusk i maskineriet mellom den siste treninga på Lillehammer og starten i Oberstdorf. I Schattenbergbakken begynte jeg å vri meg, og kom feil ut fra hoppet. Noe av det samme skjedde i Garmisch, sier Sigurd Pettersen.

-  Ikke gitt opp noe

Han vet hvor han skal, og er allerede i ferd med å legge hoppukeskuffelsene bak seg.

-  Målet er å fly helt ned i overgangen igjen, og være med både i skiflygings-VM og OL. Forutsetningen er at jeg begynner å hoppe godt på ski igjen, og at det er rom for å komme med videre. Hvis de andre hopper som bare tusan, kan det bli vanskelig. Men jeg har ikke gitt opp noen ting, sier en fightervillig Sigurd Pettersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer