- Må tenke på framtida

Henning Berg forstår hvorfor Ole Gunnar Solskjær ikke signerer Norges Fotballforbunds markedsavtale på grunn av dens begrensninger. - Det handler om tida etter fotballkarrieren også, sier Berg.

- Markedsavtalen begrenser veldig mye for oss spillere. Det handler om å bygge opp samarbeid og nettverk i tida etter fotballkarrieren, sier Berg til Dagbladet.

- Vi fotballspillere skal leve 50- 60 år etter at den aktive karrieren er over, og da gjelder det å ha bygd opp nettverk underveis, sier Berg.

God avtale

Han beskriver den opprivende krangelen om markedsrettigheter som har pågått de siste dagene på følgende måte:

- Det er synd både for fotballen og idrett generelt

Henning Berg har signert den omstridte markedsavtalen.

- Jeg synes i utgangspunktet det er en veldig bra avtale, men så er ikke jeg i samme posisjon som de mest attraktive spillerne. Jeg har heller ikke samme mål som dem, sier Berg.

Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen, Ronny Johnsen og Tore André Flo er utestengt fra videre landslagsspill på grunn av at de nekter å signere markedsavtalen. Alle fire er fremadstormende spillere med høy markedsverdi, internasjonal suksess og et navn som selger i reklamesammenheng.

Systemet

er feil

- Jeg skjønner at Ronny, Tore André, Steffen og Ole Gunnar har andre ambisjoner enn meg. Jeg skjønner også at de har lyst til å gjøre andre ting, og ikke minst skjønner jeg at spillerne har lyst til å bestemme over seg selv, sier Berg.

Han synes Norges Fotballforbund takler saken på en feilaktig måte. Berg står inne for uttalelsen der han oppfordrer til boikott av landslaget.

- Jeg står inne for det jeg har sagt tidligere.

- Jeg synes også det er helt feil at spillere blir utestengt på grunn av en reklameavtale. Det må være noe gærent med systemet. Sportslige grunner bør være årsakene til at du eventuelt blir utestengt fra landslaget, sier Henning Berg.

<B>STÅR PÅ SITT:</B> Henning Berg skjønner at Solskjær, Johnsen, Iversen og Flo ikke vil skrive under markedsavtalen med Fotballforbundet.