OFFENSIV: Bjørnar Ustad Kristensen satset offensivt og sikret seg en plass i finalen på 3000 meter hinder.Foto: SCANPIX
OFFENSIV: Bjørnar Ustad Kristensen satset offensivt og sikret seg en plass i finalen på 3000 meter hinder.Foto: SCANPIXVis mer

- Må tilbake til hotellet for å farge håret blått

Bjørnar Ustad Kristensen tapte veddemål da han tok seg til overraskende EM-finale.

|||Bjørnar Ustad Kristensen satset offensivt og sikret seg en plass i finalen på 3000 meter hinder. Han kom med på tid som niende beste løper med 8.30,91.

- Nå er jeg så glad som det er mulig å bli. Dette er bare herlig, sa hinderspesialisten fra Sandnes etter at finaleplassen var sikret.

Han endte på femteplass i heatet sitt og var ikke blant dem som var automatisk kvalifisert. Han måtte vente til det andre heatet var i mål, før han kunne slippe jubelen løs.

- Jeg ville gjøre akkurat det samme her i Barcelona som jeg gjorde i VM i Berlin i fjor, å løpe offensivt. Det klarte jeg, og nå er jeg finaleklar, slo han fast overfor NTB.

Den norske pressesjefen i EM, Halvor Lea, slo også fast at Ustad Kristensen er den første mannlige rogalendingen som er klar for en EM-finale noensinne.

- Nå må jeg tilbake til hotellet for å farge håret, for jeg lovte fysioterapeut Vibeke Røstad at jeg skulle farge håret blått dersom det ble finaleplass på meg.

- Det betyr at dere kommer til å få se meg med blått hår i finalen, for jeg er en mann som står ved det jeg har sagt, sa en smilende Bjørnar Ustad Kristensen.

Han var selvfølgelig fornøyd med gjennomføringen av løpet sitt, men angret litt på at han ikke hadde løpt litt smartere i de tre siste rundene, for da ville han trolig ha gått automatisk videre og vært inne blant de fire beste i heatet.

- Jeg tettet ei luke da det var to runder igjen. Det skulle jeg ikke ha gjort, for det kostet en del krefter, og det fikk jeg svi for i spurten. Men det spiller jo ingen rolle, jeg er videre til finalen uansett, sa en jublende Bjørnar Ustad Kristensen til NTB.

Han sa også at han føler han har mye mer å gå på. Kvalifiseringen gikk på formiddagsøkten i Barcelona fredag, mens finalen går på kveldstid.

- Jeg er ingen morgenfugl, så bare det at finalen skal løpes på kvelden, gjør at jeg kan løpe ned tiden min med minst ti sekunder, sa Sandnes-løperen før han forlot Estadi Olímpic for å få håret farget blått.

(NTB)