- Må tørre å være upopulær

Andresen roser sin nye kaptein.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Stabæk- Vålerenga 1-4.

Han har i mange år vært regnet som et av de mest spennende unge spillerne i norsk fotball, men Daniel Fredheim Holm har måttet lide med manglende sportslig uttelling i Vålerenga.

Beslutningen om å tildele ham kapteinsbindet for noen uker siden, har imidlertid vekket til live noe av det uforløste potensialet som bor i den tidligere Skeid-spilleren, og samtidig også gitt Martin Andresen én hatt mindre å ha på seg til enhver tid.

Det har slått heldig ut også for VIF-manageren, noe som kulminerte i årsbeste og cupgull søndag.

- Tatt steg som type

Andresen er imponert over Fredheim Holms utvikling med kapteinsbindet rundt armen.

- Daniel har vokst som type, og han har tatt steg som ledertype, mener Andresen, som har oppskriften klar for hvordan pila skal fortsette å peke oppover.

- Han må fortsette å ta ansvar for flere enn seg selv på og utenfor banen og i pausen, tørre å være upopulær og røske tak i folk, forklarer Andresen til Dagbladet.no.

TO KAPTEINER: En tidligere, og en nåværende. Martin Andresen kjenner seg selv igjen i Daniel Fredheim Holm. Foto: Heiko Junge, Scanpix
TO KAPTEINER: En tidligere, og en nåværende. Martin Andresen kjenner seg selv igjen i Daniel Fredheim Holm. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

- Du er en slik type selv?

- Ja, det er jeg.

- Stolt

Fredheim Holm selv er også fornøyd med framskrittene han er gjort.

- Jeg har ikke vært kaptein så lenge, men jeg lærer hele tiden. Mest av alt er jeg stolt av å være kaptein for Vålerenga, påpeker VIF-kapteinen overfor Dagbladet.no.

Han mener at det var en riktig avgjørelse å lette Andresen for arbeidsbyrden.

- Det har vært for mye ansvar på én person. Det må vi spillerne ta litt av skylden for. Martin tar ansvar uansett, sier tomålsscoreren.

Veteranstopper Kjetil Wæhler at endringen ikke kom et sekund for tidlig, og at det er rett mann som har overtatt oppgaven.

- Må tørre å være upopulær

- Det var et klokt valg av Martin å la andre ta mer ansvar. Daniel Fredheim Holm har tatt kapteinsbindet med storm, understreker Wæhler overfor Dagbladet.no.

- Slått ut som vi ville

Hovedtrener Tor Ole Skullerud forklarer at kapteinsbyttet har vært et tema som har blitt drøftet nøye på Valle i høst.

- Dette er noe vi har diskutert lenge hvordan vi skal løse. Daniel har vokst på byttet av kaptein, og det har slått ut som vi ville. Han er en type som kan bli en veldig god kaptein, sier hovedtrener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.no.

KONTROLL: Kjetil Wæhler hadde bra kontroll på Stabæks angrepsmaskineri. Han mener Martin Andresen gjorde et klokt valg da Fredheim Holm ble kaptein.