- Må trykke penger for å kunne kjøpe

Her er klubbenes planer for overgangsvinduet.

KAN LOKKE MED REKER OG KRABBER: Men ikke så mye mer. Svein Mathisens Start - som omtrent resten av Tippeligaen - har ikke penger. Foto: JAN L. DAHL
KAN LOKKE MED REKER OG KRABBER: Men ikke så mye mer. Svein Mathisens Start - som omtrent resten av Tippeligaen - har ikke penger. Foto: JAN L. DAHLVis mer

(Dagbladet.no) Nedenfor ser du fotballfinanskrisas sanne konsekvens: Mens mange av Tippeliga-klubbene ville hatt godt av å selge spillere på grunn av dårlig økonomi, er det få som tør å gå for planlagte forsterkninger før det eventuelt blir et salg.

Overgangsvinduet i Norge åpner den 1. august, og her er Tippeliga-klubbenes planer per i dag:

Rosenborg
- Vi må se det litt an, men vårt utgangspunkt er at vi ikke kommer til kjøpe hvis vi ikke må selge. Hvilke spillertyper vi kartlegger, holder vi for oss sjøl, sier sportsdirektør Erik Hoftun, som kan bli fristet til å hente en keeper, ettersom to av målvaktene i stallen har kontrakter som går ut ved sesongslutt.

Molde
- Vi forsøker å bygge en optimal spillerstall året rundt. Men akkurat nå er kjøp mer avhengig av om det forsvinner noen. Vi er veldig komfortable med stallen, og det er liten sannsynlighet for at vi gjør noe hvis ikke noen blir solgt, sier administrerende direktør og leder for sportslig utvalg, Tarje Nordstrand Jacobsen.

Odd Grenland
- Primærmålet vårt er å beholde det laget vi har. Vi har gjort det bra, og vi har gjort lønnskutt, og da er det ikke bare å gå og punge ut for nye spillere. På grunn av det må det blant annet tas opp med spillergruppa før vi eventuelt kjøper nytt, sier direktør Hans Erik Utne.

Start
- Vi er i utgangspunktet ikke på spillerjakt, i så fall måtte vi ha trykket penger. Vi er ikke i posisjon til å gå aktivt ut, vi må vente og se hvilke muligheter som eventuelt åpner seg. Hva som er mest aktuelt? Hvis Zlatan og Messi sier at er glad i reker og krabber og Sørlandet, så sier vi ikke nei takk. Hvis ikke, så tar vi det med ro, sier sportsdirektør Svein Mathisen.

Stabæk
- Vi er egentlig ikke på spillerjakt, for det er vanskelig å be spillere gå ned i lønn og så gå og kjøpe nye. Det er alltids posisjoner man kunne tenke seg å styrke, men vi skal fokusere på dem vi har her. Vi regner ikke med å selge noen, og da blir det nok heller ingen kjøp, sier sportsdirektør Lars Bohinen.

Brann
- For Brann sin del gjøres det ikke noen grep i sommer før noen eventuelt forlater klubben, har sportssjef Roald Bruun-Hanssen tidligere fortalt til klubbens egne hjemmesider.

Vålerenga
- Vi har tre, og mangler i utgangspunktet en rein midtstopper i stallen. Vi vet at vi skal spille europacup, og at det vil komme karantener og skader framover. Men vi er ikke desperate, og vi vil ikke kjøpe for enhver pris, sier VIFs sportsdirektør Truls Haakonsen.

Viking
- Vi ser alltid etter spillere, men nå kjøper vi neppe uten at noen blir solgt. Når det gjelder Kristian Nicht (som nettopp ble solgt til Tyskland, journ.anm.), så kommer det ingen erstatter for ham. Vi ser for oss at overgangsvinduet blir uvanlig rolig, sier sportsdirektør Egil Østenstad.

Aalesund
- Vi leter etter en midtstopper og en keeper. Når vi vet kostnadene for dette, får vi se om vi kan vurdere enda et kjøp til. Vi mangler litt på antallet i stallen, men vi må ha spillere som kan forsterke laget, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Tromsø
- Vi har sikret oss Vegard Braaten (Alta) og Mohammed Ahamed (Tromsdalen) fra neste år, men jobber med å få dem til klubben allerede før høstsesongen. Stallen er helt på grensa, så hvis vi får salg, så må vi skaffe erstattere, sier sportsdirektør Morten Kræmer.

Sandefjord
- Utgangspunktet vårt er at vi ikke skal ha inn nye folk. Forbeholdet er hvis det er interesse rundt noen av våre. Da må vi vurdere å hente inn nye. Vi må se an behovet før vi eventuelt gjør noe, men kartleggingen er klar i tilfelle noe skjer. Vi ønsker ikke å selge noen, og har ikke hørt noe annet enn rykter rundt enkelte av våre spillere, sier sportslig leder Arne Dokken.

Lillestrøm
- I utgangspunktet er vi fornøyd med stallen, og vi har ikke planer om å gjøre noen store sprell i dette vinduet, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Fredrikstad
- Vi budsjetterte med to kjøp denne sesongen, og de har vi allerede gjennomført. Dermed vil vi ikke gjøre noe, med mindre spillere går ut først. Da må vi vurdere å hente inn erstatninger. Når det gjelder eventuelt utgående spillere, så ble jeg overrasket over TV 2s opplysninger om at vi skal ha avslått et Vålerenga-bud på tre millioner for Joakim Thomassen. Det har vi ikke, jeg har ikke hørt et pip fra VIF, sier administrerende direktør Runar W. Henriksen.

Strømsgodset
- Vi har ingen planer om å gjøre noe som helst, men det kan jo alltids skje noe, hvis vi mister spillere. Målsetningen er uansett å klare seg økonomisk og berge plassen i Tippeligaen med den gruppa vi har. Vi har ikke merket noen interesse rundt noen av våre spillere, sier sportsdirektør Jostein Flo.

Bodø/Glimt
- Hvis det skal komme noen nye spillere til oss, må det skje gjennom ekstern finansiering. Utover det så ser vi heller for oss en nedbygging av stallen, sier direktør Bjørn Tore Hansen.

Lyn
- Noen må selges, og hvis Tippeligaen var eneste aktuelle arena, ville det vært et kjempeproblem. Heldigvis har vi interesse fra utlandet også. Salgene må helst skje i posisjoner hvor vi har best mulig dekning eller kan hente billige erstatninger. Men ettersom fire allerede er solgt, kan vi maks selge en til to til før vi må ha inn nye, rimelige erstattere. Vi har kontakt med tre-fire slike kandidater: en angrepsspiller, to midtbanespillere og en forsvarsspiller, sier sportssjef Rolf Magne Walstad.

Les mer i papiravisa: Tippeligaens sommerjakt er avblåst