Må United vente til januar?

Overgangsvinduet kan glippe for Tevez.

(Dagbladet.no): FIFA ble i dag koblet inn for å løse overgangsfarsen rundt Carlos Tevez. Det er imidlertid ingen garanti for at prosessen med å hente argentinerern fra West Ham til Manchester United går raskere av den grunn.

Går det som United frykter, går ikke overgangen i orden før overgangsvinduet stenger ved midnatt 31. august.

I så fall risikerer Tevez å måtte vente helt til det neste overgangsvinduet åpner - ved midnatt 31. desember.

Omstendelig

Manchester United-direktør David Gill erkjenner at det er en reell fare for at sesongstarten går uten Tevez.

- Forhåpentligvis blir saken framskyndet (hos FIFA), men vi er ikke sikre på om vi rekker å hente ham til sesongstart. Det kan ta opp til to uker å forme saken, alt papirarbeidet må sys sammen og deretter skal saken behandles, sier Gill ifølge nyhetsbyrået PA.

Det betyr selvsagt ikke at United har gitt opp håpet om å få Tevez klar i tide.

- Selv om tiden er knapp håper vi at Carlos trener på Carrington når sesongens sparkes i gang, sier han.

DRO HJEM IGJEN: Her forlater Carlos Tevez hotellet i Manchester. Selv om argentineren gikk glipp av legesjekken, kan det se ut som han rakk en tur til Megastore. Foto: REUTERS
DRO HJEM IGJEN: Her forlater Carlos Tevez hotellet i Manchester. Selv om argentineren gikk glipp av legesjekken, kan det se ut som han rakk en tur til Megastore. Foto: REUTERS Vis mer

Finnes smutthull

Det finnes imidlertid et smutthull som gjør at Tevez kan komme selv etter at overgangsvinduet er stengt - dersom FIFA erklærer argentineren som en såkalt «fri agent».

Det var dette som skjedde da Tevez-kompis Javier Mascherano fikk gå fra West Ham til Liverpool tidligere i år.

Uniteds juridiske rådgiver Maurice Watkins møtte West Ham-eier Eggert Magnussen i London i går, men i stedet for å komme nærmere enighet, endte det med at Tevez ble nektet å gjennomføre legesjekken han var ankommet Manchester for.

<B>HÅPER PÅ SNAR LØSNING:</B> Sir Alex Ferguson og David Gill.