Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må unngå å kjøre på kenguruer

Petter falt til andreplass i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens Henning Solberg og andre har har krasjet i Rally Australia, har vanligvis uhellsforfulgte Petter Solberg holdt seg på veien.


Der har han i tillegg kjørt svært bra.

Etter gårsdagens to første fartsprøver, plasserte han seg som tredje beste fører.


I natt fulgte spydebergmannen opp med flott kjøring på de seks følgende etappene, og han ledet Rally Australia idet det gjensto 18 etapper i Perth.

- Unngå kenguruer

Differansen ned til Mikko Hirvonen (Ford) på andreplass var bare 1,3 sekunder.


- Det er godt å være i ledelsen. Framover vil vi fokusere på å holde det gående samt unngå å kjøre på noen kenguruer, sa lillebror Solberg til Subarus hjemmesider.

I fjor kjørte han på en 60 kilo tung kenguru i 190 km/t
.

Så ille har det ikke gått i år, men på den 9. etappen fikk Petter Solberg trøbbel med sikten på grunn av mye oppvirvlet sand i lufta. 

I FØRERSETET: Petter Solberg ledet lenge den første dagen av Rally Australia. Kanskje rekker han å slå tilbake på tampen av en trøblete sesong. Foto: AP/SCANPIX
I FØRERSETET: Petter Solberg ledet lenge den første dagen av Rally Australia. Kanskje rekker han å slå tilbake på tampen av en trøblete sesong. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Solid avstand
Dermed falt han til andreplass, bak Hirvonen.

Nordmannen har samtidig et helt minutt å gå på i forhold til tredjeplasserte Xavi Pons (Citroën), så han holdt på andreplassen gjennom 10. og 11. fartsprøve - og sånn er status foran morgendagen.

Marcus Grönholm (Ford), som kom best i gang i går, er en av flere førere som fikk problemer i natt.

Ettersom at bilen hans rullet på en av etappene, ligger den solide finnen om lag 12 minutter bak Petter Solberg.

image: - Må unngå å kjøre på kenguruer