- Må unngå å løpe i mellom

Svindal Larsen håper Norge har lært.

CHISINAU (Dagbladet.no): Det norske laget spiller med to sentrale midtbanespillere, moldoverne har tre. Det er alltid en utfordring, og Tommy Svindal Larsen advarer mot å gå i fella.

- Det har skjedd med Norge før at lag som vi egentlig har vært bedre enn har fått lov til å trille ball, mens vi har løpt i mellom. Det må vi hindre, sier han til Dagbladet.no.

- Hvordan skal dere gjøre det?

- Vi må rett og slett passe på at vi ikke kommer i undertall på midten, sier Svindal Larsen.

Og vet at det dermed hviler et stort ansvar på ham og Magne Hoseth.

Hindre Moldova rom

Åge Hareide forventer at Moldova kommer til å ligge klistret på de norske spillerne - ikke minst spissene - allerede helt fra start. Moldoverne kommer trolig til å spille hardt, samtidig som de vil forsøke å vise balltalent når de får ballen.

For å unngå at de får dratt nytte av teknikken sin, og får lov til å styre spillet, må de norske spillerne være over dem hele tida. Som et lag.

DISKUTERER MED SJEFEN: Tommy Svindal Larsen og Åge Hareide utveksler meninger. Foto: Scanpix
DISKUTERER MED SJEFEN: Tommy Svindal Larsen og Åge Hareide utveksler meninger. Foto: Scanpix Vis mer

Derfor har Hareide trent gutta spesielt på dette i påskehelga. Under den defensive treningen har han fokusert på at lagdelene skal forflytte seg sammen, og at andre spillere skal falle ned og dekke opp.

På denne måten skal Norge hindre Moldova å få rom.

Helt naturlig selvfølgelig, men likevel et nødvendig fokus når spillerne tross alt ikke trener så ofte sammen.

- Må ikke tvile

Et av de største faremomentene når bedre lag møter antatt svakere motstand er stressfaktoren som kan oppstå etter hvert som tida går, og spillet ikke gir uttelling på resultattavla.

Svindal Larsen sier at spillerne har vært i slike situasjoner før, og at de skal være profesjonelle nok til ikke å bli stresset - selv om ikke det forløsende målet kommer.

- Vi må bare være tålmodige, og ikke tvile på opplegget vårt.