Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jack Hermansson vs. Jared Cannonier

Må unngå armene til gorillaen

Da skal Jack Hermannson hylles av en tilreisende horde.

LUKKER ØYA: For her smeller det. David Branch forstår hva som venter. Den lange høyreslegga til Jared Cannonier er på vei. Foto: NTB Scanpix
LUKKER ØYA: For her smeller det. David Branch forstår hva som venter. Den lange høyreslegga til Jared Cannonier er på vei. Foto: NTB Scanpix Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Jack Hermansson (31) er svært populær blant nordiske MMA-entusiaster. Lørdag skal han hylles av fansen i en stor festsal på hotellet Crowne Plaza i København.

Men bare om han unngår slegga til motstander Jared Cannonier (31). Amerikaneren har to slegger. Han slår like hardt med begge armer.

Han har kallenavnet «The Killa Gorilla».

FOR NORGE: Jack Hermansson er svensk statsborger, men bor i Norge. Han representerer begge land når han slåss. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
FOR NORGE: Jack Hermansson er svensk statsborger, men bor i Norge. Han representerer begge land når han slåss. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

- Jeg skal slå ut Jack Hermansson tidlig i kampen. Det skal avgjøres fort og brutalt, sa Cannonier under innveiingsseremonien fredag kveld i Royal Arena.

Men Jack Hermansson har en annen oppfatning.

- Cannonier er vanskelig å ta ned (å få motstanderen ned i bryting og slagveksling langs bakken). Men jeg har en plan. Jeg tror jeg vinner, om planen min slår til. Jeg er bedre langs bakken enn det han er. Jeg må bare unngå slagene hans stående til jeg får min sjanse. Og jeg mener jeg er den mest bevegelige utøveren i mellomvekt. Dette skal jeg fikse, sier Jack Hermansson til Dagbladet.

CROWNE PLAZA: Bord og stoler skal bort. Her skal Jack Hermansson hylles av jublende fans, om han vinner over Jared Cannonier. Foto.: Christian Bastiansen
CROWNE PLAZA: Bord og stoler skal bort. Her skal Jack Hermansson hylles av jublende fans, om han vinner over Jared Cannonier. Foto.: Christian Bastiansen Vis mer

- Københavns største nattklubb

- Det skal bli Københavns største nattklubb med plass til 1000 personer etter kampen denne natta, ut i de helt små timer. Det er stor interesse fra MMA-utøvere og danske kjendiser til arrangementet, sier manager David Garcia.

UTSOLGT: Her er storarenaen Royal Arena som rommer 17 000 tilskuere. Foto: Bengt Berg
UTSOLGT: Her er storarenaen Royal Arena som rommer 17 000 tilskuere. Foto: Bengt Berg Vis mer

Lokalet er mørkt, stille og forlatt nå. Men seinere i kveld vil det koke i det store lokalet på hotellet Crowne Plaza, et steinspark fra Royal Arena, der storkampen skal utspilles mellom Jack Hermansson og amerikaneren Jared Cannonier. Slåsskjempen bærer kallenavnet «The Killa Gorilla», fordi han slår tilnærmet en gorilla som langer ut en arm.

Ingen kjeve har godt av et møte med den lange armen til Cannonier. Amerikaneren er eneste i verden som har knocket ut motstandere i tre forskjellige vektklasser.

- Jeg er veldig klar over det. Det ligger i planen min at jeg må unngå de harde slagene hans. Han slår beinhardt med begge hender. Han er en slagmaskin, sier Jack Hermansson til Dagbladet.

Klar taktikk

Han sier dette om taktikken foran storkampen:

- Jeg mener jeg er den mest bevegelige av alle i verden i mellomvektklassen. Jeg har en strategi som går på å treffe, og ikke bli truffet. Det er resepten min for en lang karriere i verdenstoppen i UFC. Det skal gi meg seieren mot Cannonier. Jeg skal unngå de hardeste slagene hans, og så skal jeg slå til og få ham ned. Selv om jeg vet han er en av de vanskeligste i akkurat det. Å få en motstander ned til bakken. Men jeg skal greie det. Og i ground and pound-situasjonen er jeg bedre enn ham, sier Jack Hermansson til Dagbladet.

Hvor fylt lokalet blir om Gorillaen får inn den lange armen en eneste gang, det er uvisst. Men det er mange tilreisende nordmenn og svensker i den danske hovedstaden.

Se de fem beste avslutningene til Jack Hermansson i videoen under:

Det viste jubelen da Jack Hermansson inntok scenen under innveiingen fredag kveld.

Han er hovedattraksjonen på det store UFC-stevnet. Det er første gang København står som arrangør.

Kampen vises på Viaplay med sendestart kl. 17. Hovedkampen går ca. kl. 22.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling