SKAL SAMARBEIDE: I VM neste helg er Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Thor Hushovd lagkamerater. Her slår Hushovd Edvald i spurten på 16. etappe av årets Tour de France med god hjelp av Garmin-Cervelo-lagkamerat Ryder Hesjedal. Foto: Lionel Bonaventure, AFP/Scanpix
SKAL SAMARBEIDE: I VM neste helg er Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Thor Hushovd lagkamerater. Her slår Hushovd Edvald i spurten på 16. etappe av årets Tour de France med god hjelp av Garmin-Cervelo-lagkamerat Ryder Hesjedal. Foto: Lionel Bonaventure, AFP/ScanpixVis mer

- Må være ærlig med seg selv og mot den andre

Slik skal Edvald og Thor avgjøre hvem de kjører for i VM.


18 timer trening på tre dager skal gjøre susen for Edvald Boasson Hagen (24) i forberedelsene til sykkel-VM neste uke.

For første gang på fire VM-starter dropper den norske stjernen temporittet i VM til fordel for maksimale forberedelser til fellesstarten 25. september. Norge har to forhåndsfavoritter i regjerende mester Thor Hushovd (33) og Boasson Hagen.

- Håpet er å kjempe i toppen, og jeg har tro på å få det til. Følelsen av å være på vei mot god form er der. For et par uker siden syklet jeg fire runder i VM-løypa og gjorde meg mine tanker om rittet. Jeg har aldri forberedt meg slik før, sier Edvald Boasson Hagen.

Hvem av de to norske superstjernene det skal satses på, avgjøres ikke før i rittets sluttfase. Henger både Hushovd og Boasson Hagen med på siste runde i København, blir det spennende sett med norske øyne.

Én klar melding vil duoen få av sportssjef Steffen Kjærgaard: Sats kun på det beste kortet!

- Det handler om å være ærlig med seg selv og mot den andre. Vi kjører på samme lag, og viktigst er det at Norge får suksess. Det er helt naturlig at den som føler seg sterkest og best får opptrekk av den andre i spurten, mener rudsbygdingen.

JAGER-SYKLIST: Edvald Boasson Hagen på Kjeller flyplass, som kan bli start- og målområde dersom Lillestrøm blir VM-by i 2016. Foto: Morten Holm, Scanpix
JAGER-SYKLIST: Edvald Boasson Hagen på Kjeller flyplass, som kan bli start- og målområde dersom Lillestrøm blir VM-by i 2016. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

De siste tre årene har ekstremdistansen i VM slått ut Edvald Boasson Hagen. Trøbbel med magen i lange ritt har 24-åringen fått bukt med. I fjor, da Hushovd ble tidenes første nordiske verdensmester, brøt han en runde før slutt. Også i debutåret 2008 ble det brutt løp.

- Jeg har ingen garantier for å holde distansen ut, men jeg er både eldre og mer erfaren nå enn tidligere. Jeg har trent mer på distansen og føler meg forberedt, sa Sky-proffen ni dager før start.

De siste forberedelsene på hjemmebane i Oslo gjør Boasson Hagen i går, i dag og i morgen med henholdsvis 5, 6 og 7 timers treningsturer.

Søndag treffer han lagkameratene Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch på precamp i belgiske Oudenaarde. Torsdag reiser hele gjengen til Danmark.

(NTB)