- Må være årets mål i Europa

Espen (14) får stor oppmerksomhet for sin spektakulære salto-scoring.

(Dagbladet): Under helgas sluttspill for 14-årslagene i Askøy gjorde Espen Smeplass fra Pors G14 noe som fikk det til å ta fullstendig av i hallen.

Med bare sekunder igjen på klokka fikk porsgrunngutten tak i ballen, tok sats, kastet ballen i mål og landet støtt på beina etter å ha tatt en salto.

Se scoringen i videoen øverst i saken.

- Årets mål i Europa Hendelsen skjedde i Askøy Forum, hvor Smeplass med sin spektakulære scoring fastsatte sluttresultatet til 31-9 mot Bossekop.

Sportslig leder i Pors Håndball, Are V. Hansen, fikk fanget hendelsen på film. Han beskriver stemningen i hallen som elektrisk.

- Publikum reagerte med en blanding av sjokk og ekstase. Ikke bare tar Espen en salto, men han limer ballen i vinkelen i tillegg. Til og med motstanderlagets supportere klappet, sier Hansen og legger til:

- Det må være årets mål i Europa.

- Fineste jeg har scoret Hovedpersonen selv forteller at han har scoret lignende mål på trening, og at han har snakket lenge om å gjøre det i kamp.

- Det er nok det fineste målet jeg har scoret, sier Smeplass til Dagbladet.

Nå lover 14-åringen at han skal komme med nye spektakulære scoringer i tiden som kommer.

Stor oppmerksomhet Etter at Varden publiserte saken mandag, har Smeplass fått mye oppmerksomhet.

- Jeg har fått venneforespørsler på Facebook i etterkant av folk jeg ikke kjenner. Oppmerksomheten er spennende, men veldig uvant, sier Smeplass.

Hansen forteller at han til og med har fått en telefon fra Danmark om videoen.

Det er sikkert mange som klarer det, men ikke så mange som har det på film, ler Hansen.

FÅR SKRYT: Espen Smeplass (14) forteller at han har gått på turn tidligere, og at han øver mye på trampolinen i hagen. Foto: Privat
FÅR SKRYT: Espen Smeplass (14) forteller at han har gått på turn tidligere, og at han øver mye på trampolinen i hagen. Foto: Privat Vis mer