Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må være diktator for å vinne

...og dobbelt så tøff med kvinner som med menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands håndballsjef Evgenij Trefilov styrer videre med jernhånd. Hans lag er Norges største konkurrent i Beijing-lekene neste måned.

- Du kan si jeg er en Sovjet-æra-trener Jeg har alltid ment at man som trener må ha en fast hånd for å holde orden hos spillerne, sier Trefilov, som har ishockeylegenden Viktor Tikhonov som et av sine forbilder.

- Man må være en diktator for å oppnå suksess. I arbeid med kvinner ofte dobbelt så tøff (som med menn).

- Under VM i Frankrike (i fjor) klaget jentene over at de ikke hadde sett stort av Paris, bortsett fra hotell og hallen. Jeg ga dem mulighet til litt shopping og sightseeing. Hva skjedde? Jo, dagen etter tapte vi nesten mot Brasil. Det viser bare at man ikke kan være for ettergivende med kvinner, spesielt russiske kvinner.

Bamsen på 120 kilo er et råskinn på trening og i kamp. Hans ordbruk burde selv voksne skånes for.

- Utenfor banen er han en hyggelig og varm person. Han er veldig samarbeidsvillig, sa Marit Breivik under VM i fjor.

Men spillerne har et hat-elsk-forhold til ham. Trefilov er småsjenert og lun i mange sammenhenger.

- Han har et eksplosivt temperament og man vil helst unngå å være mottaker når han er sint. Men han tilgir fort om man gjør sitt beste, men likevel feiler, sier stjernespilleren Jirina Poltoratskaja.

RUSSISK BRUMLEBASS: Evgenij Trefilov er kontroversiell, men utenfor banen er han en hyggelig fyr, mener Marit Breivik. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
RUSSISK BRUMLEBASS: Evgenij Trefilov er kontroversiell, men utenfor banen er han en hyggelig fyr, mener Marit Breivik. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Han bryr seg virkelig om oss og hjelper oss hele tiden, sier Oxana Romenskaja.

Norge kan ikke møte Russland før i en kvartfinale i OL. De fleste tipsene tyder på at duellen ikke finner sted før finalen. Vinner Russland, blir det gull med jernhånd.

(NTB)

image: - Må være diktator for å vinne

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!