Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må være et steg ned å gå til Rosenborg

Men Stabæk lar Jönsson få drikke kaffe.

PÅ BLOKKA TIL RBK: Rosenborg ønsker ikke å gi slipp på Erik Hamrén, men er ikke mindre realistiske enn at de innser hvilken vet det kan gå. Ifølge Adresseavisen seiler Stabæks Jan Jönsson opp som en minst like het kandidat som Trond Sollied og Åge Hareide. Foto: Erik Berglund
PÅ BLOKKA TIL RBK: Rosenborg ønsker ikke å gi slipp på Erik Hamrén, men er ikke mindre realistiske enn at de innser hvilken vet det kan gå. Ifølge Adresseavisen seiler Stabæks Jan Jönsson opp som en minst like het kandidat som Trond Sollied og Åge Hareide. Foto: Erik Berglund Vis mer

||| (Dagbladet.no): Trond Sollied og Åge Hareide er blitt nevnt oftest som eventuelle erstattere for Erik Hamrén, men på gårsdagens medlemsmøte i RBK seilte Stabæk-trener Jan Jönsson opp som en het kandidat.

Adresseavisen har allerede snakket varmt om Jönssons kandidatur - «den jordnære og joviale svensken kommer til å bli omfavnet av hele Trøndelag» - og i dag siteres anonyme kilder i Rosenborg på at fjorårets gulltrener er en vel så interessant mann som Sollied og Hareide.

Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen får ikke panikk av interessen fra Trøndelag, men han har vanskelig for å se hvordan trenerjobben i RBK skulle være noe særlig mer attraktiv enn den i Bærum.

- Nei, det kan den ikke være. De fire årene Jan har trent Stabæk har vi vært bedre enn dem, vi har scoret flere mål, vi har tatt flere poeng og gjennomsnittlig havnet høyere på tabellen. Det er et steg ned å gå til Rosenborg, jeg kan ikke skjønne annet, sier han til Dagbladet.

Mindre positive til RBK enn Norge

Jönsson har kontrakt med Stabæk ut 2010, og har allerede vært i samtaler med nyansatt toppfotballsjef Nils Johan Semb om den ledige norske landslagsjobben.

- Hvordan vil dere forholde dere til en henvendelse fra RBK om å få snakke med Jönsson?

- Jeg vet ikke, vi har ikke diskutert det. Ytringsfrihet bør vel finne sted, det står i grunnloven. Å nekte folk å snakke er ikke måten å løse det på, vi kommer ikke til å si at det er forbudt. Men vi ville nok være betydelig mindre positive enn til en eventuell henvendelse fra et landslag. Hovedprioriteringen for oss er å gjøre det så interessant for ham å velge oss, i stedet for at vi skal nekte ham. Vi skal vise ham et opplegg med rammebetingelser som gjør at Jan får følelsen av at det er noe bygge videre på, at det er mulig å vinne ting og være med i  Europa, sier Steen Jensen.

Å innta en tilsvarende holdning som RBK har gjort overfor det svenske fotballforbundet vil han ikke gjøre:

VET IKKE OM JÖNSSON VIL VÆRE INTERESSERT I RBK: - Men vi vil ikke overvåke telefonen hans, nekte ham å gå utendørs, eller si at han bare får drikke én kopp kaffe. Vi gjør ikke det, sier Ingebrigt til Dagbladet. Foto: Erik Berglund
VET IKKE OM JÖNSSON VIL VÆRE INTERESSERT I RBK: - Men vi vil ikke overvåke telefonen hans, nekte ham å gå utendørs, eller si at han bare får drikke én kopp kaffe. Vi gjør ikke det, sier Ingebrigt til Dagbladet. Foto: Erik Berglund Vis mer

- Vi vil ikke overvåke telefonen hans, nekte ham å gå utendørs, eller si at han bare får drikke én kopp kaffe. Vi gjør ikke det. Men som sagt: Vi vil nok være betydelig mindre positive til RBK enn til et landslag.

Har ingen tanker om RBK

Jan Jönsson selv tar interessen fra Lerkendal med stoisk ro.

- Jeg har ingen tanker om RBK. Jeg er Stabæk-trener, men har også fått lov til å ta en prat med NFF om landslagsjobben, sier han til Adresseavisen.

Steen Jensen har ikke snakket med treneren sin om hva han måtte tenke om en eventuell RBK-henvendelse, men tror ikke den er noen selvfølge at Jönsson lar seg friste.

- I Stabæk får han en klubb, en kultur og folk rundt seg som han kjenner og identifiserer seg med, som han deler verdier og synspunkter med. Han trives veldig godt i Bærum, ungene hans går på Stabæk skole og han vet at han fungerer her. Jeg tror det er noe helt annet for ham å tenke landslag, det er en annen hverdag hvor han ikke vil være opptatt hver eneste helg. Jeg vet ikke om han vil være interessert i å bytte Stabæk med Rosenborg, sier han til Dagbladet.

TRIVES I BÆRUM: Jan Jönsson og familien. 

Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
TRIVES I BÆRUM: Jan Jönsson og familien. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media