Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må være halvgær'n

Petter Solberg vet hva som kreves for å vinne Rally Sverige i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske Subaru-kjøreren står med andreplass fra Akropolisrallyet som sin beste VM-plassering. For to uker siden endte han opp med 6. plass i sesongdebuten i Monte Carlo.

- Man må være halvgær'n og samtidig ha nok rutine. Jeg skal i hvert fall gjøre så godt jeg kan. Det hadde vært utrolig gromt å vinne dette rallyet. Det er jo det desidert største idrettsarrangementet i Sverige, sier Solberg til NTB.

På sin egen

hjemmeside

er Solberg mer forsiktig med ambisjonene.

- Målet mitt er å gjøre det minst like bra i Sverige som jeg gjorde i Monte Carlo. Helst bør det vel gå litt bedre, men det er mange om beinet.

Nordmannen peker ut lagkamerat Tommi Mäkinen og Peugot-førerne Marcus Grönholm og Harri Rovanperä som favoritter.

I fjor ble Petter sjettemann og han gleder seg til start med mange nordmenn langs løypa.

- Det virker å være bra vinterlige forhold. Det er har vært veldig mye is under de siste testene, men det er meldt om snø til torsdag, sier han.

Dekkvalg er ekstremt viktig på de snødekte veiene nord for Karlstad.

- Men jeg håper og tror at dekkleverandøren Pirelli har gjort jobben sin. I fjor led vi av å ha altfor dårlige dekk i forhold til konkurrentene med Michelin-dekk, sier Solberg.

- Jeg har en god følelse foran løpet. Bilen virker optimal, og etter Tommis seier og min 6.plass i Rally Monte Carlo leder vi VM for teamene, skriver Petter.

(Dagbladet.no)

<B>SNØMANN:</B> Petter Solberg kjører 189 mil i Sverige fra fredag morgen til søndag.
Hele Norges coronakart