Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må være lov å gråte litt når det går så bra

Gråtkvalt Bø tok gullet på 20 kilometeren.

GULLGUTT: Tarjei Bø gikk et glimrende løp på 20 kilometeren og tok sitt andre gull i skiskytter-VM foran Maxim Maksimov og Christoph Sumann. Foto: Heiko Junge / Scanpix
GULLGUTT: Tarjei Bø gikk et glimrende løp på 20 kilometeren og tok sitt andre gull i skiskytter-VM foran Maxim Maksimov og Christoph Sumann. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tarjei Bø gikk et strålende løp på 20 kilometeren, og tok sitt andre gull i skiskytter-VM foran Maxim Maksimov og Christoph Sumann.

Stryningen bommet en gang på den tredje skytinga, men skjøt feilfritt på siste skyting og gikk en lynrask sisterunde.

- Emil sier at en må vinne 20 kilometeren for å kalle seg mann... da er jeg vel mann nå, sier Bø.

Sumann truet gullet Bø sto og trippet mens han ventet på at østerriske Sumann skulle skyte sin siste serie. Østerrikeren lå an til gull, men på aller siste skudd bommet han.

Da seieren var et faktum, klarte ikke 22-åringen å holde tårene tilbake.

- Det er en kjempefølelse. Målet var gull, og jeg har jobba så hardt for det her. Det er utrolig deilig, sa en rørt Bø til NRK.

Etter å ha summet seg litt sa han:

- Det er lov å grine litt nå, når det går så bra.

Smilte fra øre til øre Etter å ha motatt gratulasjoner fra trenere og støtteapparat, kom Bø tilbake for flere intervjuer. Da hadde han fått seieren litt innover seg.

- Jeg er litt bedre på å smile enn å grine, smilte den alltid glade Bø.

- Hvordan blir det å få medaljen rundt halsen?

- Det blir speielt å stå på pallen, men øyeblikket der man skjønner at det blir gull er større enn det å få medaljen rundt halsen. Jeg datt litt sammen da jeg skjønte at det ble gull.

Hegle svendsen nær bronse Sumann vippet Emil Hegle Svendsen ned fra pallen, og gikk inn til bronse. Hegle Svendsen bommet på tre skudd av tyve mulige.

NÆRE BRONSE: Emil Hegle Svendsen bommet tre ganger, men gikk veldig raskt i sporet. Christoph Sumann vippet ham ned fra bronseplassen med fire sekunders margin. Foto: Reuters / Alexander Demianchuk / Scanpix
NÆRE BRONSE: Emil Hegle Svendsen bommet tre ganger, men gikk veldig raskt i sporet. Christoph Sumann vippet ham ned fra bronseplassen med fire sekunders margin. Foto: Reuters / Alexander Demianchuk / Scanpix Vis mer

- Det var veldig skuffende med den dårlige skuddserien, men jeg kan bare skylde på meg selv, sa Helge Svendsen

Han var voldsomt imponert over innsatsen til kameraten Bø.

- Helt fantastisk. Den gutten imponerer meg veldig. Det er bare å ta av seg hatten og la seg inspirere, sa han.

Bjørndalen tilbake Ole Einar Bjørndalen har slitt denne sesongen, men var tilbake i godt gammelt slag i dag. Langrennsformen var ikke den beste, men på standplass var han lynrask og treffsikker.

På siste skyting bommet han likevel såvidt, og fikk ett minutt ekstra.

Uten bommen kunne det blitt sølv for veteranen.

Forhåndsfavoritt Martin Fourcade så lenge ut til å vinne komfortabelt, men franskmannen bommet tre ganger på de to siste skytingene, og gikk inn til mål på en 5. plass.

TILBAKE? Ole Einar Bjørndalen gikk et godt løp, og være å ta sølv. Foto: Heiko Junge / Scanpix
TILBAKE? Ole Einar Bjørndalen gikk et godt løp, og være å ta sølv. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!