Ole Gunnar Solskjær

- Må være veldig forsiktige

Ole Gunnar Solskjær (48) kommer med en klar beskjed foran årets Premier League-sesong.

FORSIKTIG: Ole Gunnar Solskjær ber spillerne være varsomme i hverdagen for å unngå coronasmitte. Foto: Pa Photos
FORSIKTIG: Ole Gunnar Solskjær ber spillerne være varsomme i hverdagen for å unngå coronasmitte. Foto: Pa Photos Vis mer
Publisert

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United forbereder seg i disse dager til en ny sesong i Premier League og om ei uke er sirkuset i gang igjen.

En sesong der fansen vil være tilbake for fullt på tribunene rundt om i England og hvor ting virker å være tilbake til normalen.

Men ikke helt, mener Manchester United-treneren.

- Vi lever i en verden hvor smittetallene fortsatt er høye, sier Solskjær i et intervju med lokalavisa Manchester Evening News.

Han mener det er viktig, kanskje enda mer enn tidligere, at hans spillere passer på hva de gjør i hverdagen for å unngå å bli smittet av viruset.

- Fotballspillere har vært privilegerte fordi når verden har vært stengt har vi fortsatt kunne spille fotball. Nå har resten av verden åpnet seg, men vi må fortsatt være veldig forsiktige, for hvis spillerne tilbringer for lang tid på et sted, kan de bli smittet, forklarer Solskjær til avisa.

DUO: Mike Phealen og Solskjær blir å se på Uniteds trenerbenk også i år. Foto: Shutterstock
DUO: Mike Phealen og Solskjær blir å se på Uniteds trenerbenk også i år. Foto: Shutterstock Vis mer

- Vi kan ikke

Og selv om ikke spilleren skulle bli alvorlig syk, så vil det fortsatt bety at han må være ute av laget til han tester negativt. Og det kan ta tid.

- Når Leeds kommer til Old Trafford så vil det være fulle tribuner og vi vil veldig gjerne være med fansen, men vi kan egentlig ikke. For hvis vi blir smittet så snakker vi om en utestengelse på fire kamper. Så det er vanskelig, sier Solskjær og fortsetter:

- Det å signere autografer for barna, ta bilder, ja vi vil gjøre det, men vi kan ikke.

Han mener at coronatida har vært lettere for fotballspillere enn for den vanlige mann i gata. For når folk har sittet hjemme og ikke kunne møte noen, har Manchester United og resten av Premier League-klubbene spilt kamper og trent sammen, forklarer nordmannen.

OL: Vi tar et skråblikk på OL og OL-relaterte øvelser. Video: Rødt Kort. Foto: Langsem / NTB. Vis mer

Fornøyd Solskjær

På det grønne gressteppet gleder Solskjær seg til den nye sesongen. I løpet av sommeren har Manchester United sikret seg to nye stjernesigneringer i Real Madrids Raphaël Varane og Dortmunds Jadon Sancho.

I intervjuet med lokalavisa forteller 48-åringen at han er veldig fornøyd med de røde djevlenes overgangsvindu.

Verken Sancho eller Varane har trent med klubben så langt og Solskjær tviler på at de starter serieåpningen mot Leeds, men håper å se de på benken til den kampen.

LAGKAMERATER: Endelig er kompisene Jadon Sancho og Marcus Rashford også lagkamerater på klubblaget. Foto: AP
LAGKAMERATER: Endelig er kompisene Jadon Sancho og Marcus Rashford også lagkamerater på klubblaget. Foto: AP Vis mer

Optimist

Nordmannen velger å være optimist før sesongen og han har tro på at hans tropp kan kjempe om de gjeveste trofeene.

- Jeg vil heller være en optimist og ta feil enn å være en pessimist og ha rett. Selvfølgelig kan disse gutta, med maks innsats og en maks sesong, klare det.

HAR TROA: Ole Gunnar Solskjær velger å være optimist foran årets sesong. Foto: Shutterstock
HAR TROA: Ole Gunnar Solskjær velger å være optimist foran årets sesong. Foto: Shutterstock Vis mer

Men det blir vanskelig. For dette er en av de tøffeste Premier League-sesongene noensinne, mener Solskjær.

Han forteller at både hans Manchester United og Champions League-mesterne Chelsea blir å regne med i år. To klubber han mener har jobbet godt for å tette gapet til Liverpool og Manchester City de siste sesongene.

Solskjærs United serieåpner mot Leeds lørdag 14. august klokka 13:30

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer