- Må våge mer

- Det er unødvendig defensivt å si at vi ikke er gode nok til å spille på en annen måte, sier reklameguru og fotballelsker Ingebrigt Steen Jensen som mener norsk fotball må våge mer.

Ingebrigt Steen Jensen er blant Norges høyest profilerte fotballidioter. I likhet med de fleste fotballglade i norske hus og hytter, er han skuffet over det landslaget presterte under fotball-EM.

- Det bor mer i de norske spillerne enn det de fikk vist under EM-sluttspillet, sier han til Dagbladet.

Han minner om at de fleste spillerne er vant til å spille en mer underholdende og ballbesittende fotball på klubblagene enn de gjør på landslaget.

- De kommer jo ikke akkurat fra møkkalag. Spillere som Erik Mykland, Henning Berg, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo og Steffen Iversen spiller på lag der man tør å holde ballen i laget. Det samme gjelder jo alle Rosenborg-spillerne.

Trenger debatt

Ingebrigt Steen Jensen mener det er av stor betydning for norsk fotball at man tør å ta debatten om spillestilen nå.

- Jeg føler at man allerede har vedtatt at vi skal fortsette å spille slik vi har gjort, men at vi må bli enda bedre til å gjøre det. Jeg synes det er trist at man sier at vi ikke kan vinne med mer offensiv fotball.

Steen Jensen påpeker at det er få lag i Tippeligaen som spiller «typisk norsk» fotball, særlig blant de beste lagene. Den norske toppserien er også blant de mest målrike i Europa.

- Vi er noen få som har vært flaue og sinte på landslagets spillestil lenge, sier Ingebrigt. Nå registrerer han at det er stadig flere som uttrykker like synspunkter. Siden oppsvingen tidlig på 90-tallet har kritikken hovedsakelig kommet fra utlandet.

- Ikke overraskende

- Nyhetens interesse har lagt seg, og folk har høyere forventninger. Dessuten er ikke spillestilen overraskende lenger. Andre lag har tatt oss igjen på defensiv organisering, og skal vi ha mulighet til å ta igjen de beste, må vi tørre mer. De som gjorde det best i EM var de som spilte mest ulikt Norge. De beste lagene var de som spilte mest på tvers og bakover, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Som reklamemann er han ikke i tvil om at markedsverdien til de norske spillerne - og landslaget som helhet - har sunket etter EM-innsatsen.

- Men stemningen kan snu fort. Hvis vi vinner de første kampene til høsten, kan EM straks være glemt, sier Ingebrigt.

<B>FLAU:</B> - Vi er noen få som har vært flaue og sinte på landslagets spillestil lenge, sier Ingebrigt Steen Jensen. Nå registrerer han at stadig flere uttrykker like synspunkter.