Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må vekk fra England

Det holder ikke for Tore André Flo å komme seg vekk fra Sunderland. Han må vekk fra hele Stor-britannia for å få fart på karrieren igjen.

ULLEVAAL/FORNEBU (Dagbladet): Det mener fetter og romkamerat Håvard Flo. 33-åringen spilte engelsk førstedivisjon i to år for Wolverhampton fra 1999 til 2001. Han tror nedrykket og et ribbet Sunderland er en dårlig kombinasjon for hans tre år yngre fetter fra Stryn.

- Førstedivisjon passer ikke Tore André like godt som Premier League. I førstedivisjon spilles det tøff fotball. Det tror jeg nok Tore André hadde klart, men det spørs om han spiller for riktig lag. Sunderland selger jo unna spillere for fote, sier Håvard Flo til Dagbladet.

Sogndal-spissen mener at Tore André nå bør avslutte sitt seks år lange opphold på balløya, som begynte i Chelsea våren 1997.

- For å være helt ærlig, mener jeg at det beste for Tore André hadde vært å dra til en klubb utenfor Storbritannia. Han burde gått til en klubb i Spania eller et annet sørlig land, sier Håvard.

Rådslår på rommet

I går ble Tore André alene igjen på Ullevaal og trente for seg sjøl sammen med Harald Aabrekk da resten av landslaget gikk i garderoben. Håvard vet at Tore André jobber hardt, og virkelig har noe på gang igjen. Men videre spill for Sunderland kan bety en ny nedtur for spilleren, som kom fra Glasgow Rangers for snaut 80 millioner kroner i fjor sommer.

- Det største problemet hans akkurat nå er at han er voldsomt dyr. Det kommer han til å slite med. Men klarer han å rive seg løs fra Sunderland, komme seg til et nytt land og starte med blanke ark, så tror jeg Tore André vil profittere veldig på det. Finner han den rette settingen, kommer han til å storblomstre igjen.

- Vi deler rom, og snakker om det av og til. Men han er så drita lei av å snakke med folk som synser og mener mye om hva han bør og ikke bør. Vi snakker derfor bare om dette når det faller naturlig, sier Håvard Flo. Han vil bruke disse dagene til å gi Tore André et løft.

- Nesten søskenkjærlighet

- Jeg skal bruke denne samlingen til å bygge ham opp litt. Det er det jeg vil i alle fall.

- Hvordan da?

- Snakke sammen, og fokusere på det positive. Jeg er langt fra noen samaritan, men har vært i samme setting før, og vet hva det går ut på. Det er en tøff arena. Dette blir nesten som søskenkjærlighet. Det ligger i blodet. Alt Tore André gjør bra, fryder vi i slekta oss over.

- Er det lettere for nettopp deg å «ta» ham litt?

- Ja, det kan godt være. Har han lyst til å snakke om forskjellige ting, så prøver jeg å være positiv til det, sier Håvard.

Agent Gunnar Martin Kjenner sier dette til Dagbladet:

- Sunderland har ikke tatt noe initiativ til å selge Tore André. Jeg har heller ikke hørt noe fra andre klubber. Jeg tror han er innstilt på å bli.

EGENTRENING: Tore André Flo trente alene på avslutninger og finter etter at medspillerne hadde dratt fra Ullevål Stadion.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media