Bråthen-fleip:

- Må vel bytte sjef

Varm velkomst da Clas Brede Bråthen (52) var tilbake i hoppbakken etter bråket. Da kombinertløper Jarl Magnus Riiber vant NM-kvaliken i hopp, satt fleipen løst: - Det er vel på tide å bytte landslagssjef.

BLIDE FJES: Daniel-André Tande (t.v.) synes det er flott at konflikten mellom Clas Brede Bråthen og skiforbundet er over. Foto: Tore Ulrik Bratland
BLIDE FJES: Daniel-André Tande (t.v.) synes det er flott at konflikten mellom Clas Brede Bråthen og skiforbundet er over. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert

MIDTSTUBAKKEN (Dagbladet): Clas Brede Bråthen ble tatt imot med kjærlighet da kvalifiseringen til NM i hopp ble arrangert i Midtstubakken i går kveld.

Bråthen har vært i konflikt med Norges Skiforbund i lang tid. I forrige uke endte det med en løsning. Og nå forsøker alle parter å reise seg fra ruinene av konflikten.

For Bråthens del endte det med at han byttet rolle fra sportssjef til landslagssjef. Han er nå i full gang med jobben. Og selv om konflikten var tøff, har det ikke tatt fra Bråthen humøret.

GODT HUMØR: Daniel-André Tande og Clas Brede Bråthen i munter passiar etter kvaliken i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
GODT HUMØR: Daniel-André Tande og Clas Brede Bråthen i munter passiar etter kvaliken i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Da kombinertløper Jarl Magnus Riiber vant kvaliken til normalbakken i går - foran spesialhopperne - kontret Bråthen med et smil overfor Dagbladet:

- Nå er det vel på tide å bytte landslagssjef.

Det skal sies at Riiber er en meget habil skihopper, spesielt på hjemmebane i Midtstubakken i Holmenkollen. Han var 0,1 poeng foran Halvor Egner Granerud, mens Oscar Petersen Westerheim ble nummer tre.

Daniel-André Tande - som falt stygt i Planica i mars - kom på fjerdeplass. NM-rennet i normalbakken starter klokka 17.00 lørdag.

ANDREPLASS: Halvor Egner Granerud ble nummer to i kvaliken. Her i prat med NRKs folk etterpå. Foto: Tore Ulrik Bratland
ANDREPLASS: Halvor Egner Granerud ble nummer to i kvaliken. Her i prat med NRKs folk etterpå. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Bråthen er glad for å kunne konsentrere seg om hoppernes prestasjoner framover. Det som kunne blitt en vond og opprivende konflikt inn i OL-året, er offisielt bilagt.

Samarbeidsproblemene mellom han, generalsekretær Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste kom til et kokepunkt. Så løste det seg.

- Hvordan er det å være tilbake i bakken?

- Det er alltid deilig. Jeg trives godt med det, sier Bråthen.

- Får du mange spørsmål om det som har skjedd?

- Nei, egentlig ikke. Men jeg har fått mange positive tilbakemeldinger. Folk gir uttrykk for at de er glade for at jeg er med videre. Det synes jeg selvfølgelig er ekstremt hyggelig. Det er disse folkene her som er viktig for meg, sier landslagssjefen og sikter til hoppfamilien som var samlet i går kveld.

NY ROLLE: Clas Brede Bråthen har byttet rolle fra sportssjef til landslagssjef. Foto: Tore Ulrik Bratland
NY ROLLE: Clas Brede Bråthen har byttet rolle fra sportssjef til landslagssjef. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Hvordan har den første uka vært etter at konflikten offisielt er over?

- Jeg har ikke brukt tida til så mye annet enn å komme noenlunde i gjenge. Det er fortsatt en del ting som ikke er avklart. Men det viktigste er å sørge for at alt rundt hopperne er på plass.

Bråthen forteller at han ikke kommer til å være med på verdenscupåpningen i Nizjnij Tagil i Russland i slutten av november.

- Før jul blir jeg med til Finland, Lillehammer og Klingenthal, opplyser han.

DÅRLIG SIKT: Det var heftig tåke under kvaliken i Midtstubakken. Foto: Tore Ulrik Bratland
DÅRLIG SIKT: Det var heftig tåke under kvaliken i Midtstubakken. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Halvor Egner Granerud forteller at han ikke har vært borti maken til tåke som i Midtstubakken i går.

- Hvordan var det å ha Bråthen tilbake etter konflikten?

- Det var fint. Å kunne prate skihopping med ham, var deilig. Det har ikke vært så mye av det i det siste når jeg har snakket med ham. Selv om jeg ikke har prøvd å involvere meg altfor mye, så har det tatt energi, påpeker Granerud.

Også Daniel-André Tande er fornøyd med å ha Bråthen tilbake, tilsynelatende i sitt ess.

- Det har vært litt mye utenomsportslig oppmerksomhet. Det er mange som sier at all PR er god PR. Men dette har vært energikrevende for mange i støtteapparatet. Vi vil helst være i avisene for gode prestasjoner, sier Tande.

SUVEREN: Silje Opseth var best blant jentene. Foto: Tore Ulrik Bratland
SUVEREN: Silje Opseth var best blant jentene. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

NM i normalbakke har blitt en fin tradisjon bare uker før verdenscupen starter.

Lørdag kveld kåres vinneren både i herre- og kvinneklassen. Søndag er det miks lagkonkurranse.

Silje Opseth vant prologen for kvinner i går kveld. Hun slo toeren Anna Odine Strøm med hele 19,8 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer