MMA godkjent av Idrettsstyret

Må vente på proffkamper: - Kommer innen et par år

MMA har fått grønt lys, men ikke på profesjonelle arenaer.

MMA-UTØVER: Marthin Hamlet mener fredagens godkjenning av sporten er et steg i riktig retning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MMA-UTØVER: Marthin Hamlet mener fredagens godkjenning av sporten er et steg i riktig retning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MMA (mixed martial-arts) ble fredag godkjent av Idrettsstyret og tatt opp som nye idretter i Norges idrettsforbund (NIF). Idretten skal ligge under Norges Kampsportforbund, men det er bare amatørdelen som skal organiseres.

Det betyr at det ikke vil bli arrangert noen store kamper med kommersielle interesser i regi av NIF.

- Det er bare den regulerte amatørdelen av idretten som er godkjent av Idrettsforbundet. De som driver på utsida av det, profesjonell kommersiell virksomhet, kommer ikke til å bli en del av forbundet, i hvert fall ikke i overskuelig tid, forteller generalsekretær i Kampsportforbundet, Trond A. Søvik, til Dagbladet.

- Det må i så fall skje gjennom private arrangementer, slik som Cecilia Brækhus gjorde, og da selv ordne med godkjenning fra Kulturdepartementets Godkjenningsnemd, utdyper han.

Brækhus kjempet lenge for å få bokse på norsk jord, men det var først etter opphevingen av knockout-loven i 2014 og godkjenning fra de nevnte instansene at hun fikk gå i ringen i Norge. Et annet sentralt punkt var innarbeiding av dopingrutiner, og i 2016 fikk bergenseren drømmen oppfylt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer