Må vinne pulja

Vigdis Hårsaker (22) banket inn ti mål da Larvik innledet Champions League med en sterk borteseier i Polen i går.

- Seieren ble større enn jeg håpet på, det var rett og slett en veldig god prestasjon av oss, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til Dagbladet etter sjumålsseieren på bortebane.

Dermed fikk den ferske norgesmesteren den pangåpningen Gjekstad tror de er avhengig av for å unngå å møte Anja Andersens stjernemannskap Slagelse i en eventuell kvartfinale i Champions League til våren.

De to beste lagene i gruppa med, polske Bystrzyca Lublin, ungarske FTC Budapest og spanske Alsa Elde Prestigio går videre til kvartfinalen.

Men vinneren møter nummer to i Slagelses pulje. Og Gjekstad er sikker på at Anja Andersens jenter er det sterkeste laget i gruppe C - med blant andre Hypo Niederösterreich og Kometal Skopje.

Fjerde kvartfinale?

Larvik spilte semifinale i Champions League i 2001/02 sesongen, og nådde kvartfinalen i 2002/03 og 2000/01. Målsettingen i år er minimum semifinale. Og Gjekstad er ikke mindre optimist etter det han så i Polen i går.

- Alle bakspillerne var gode, Tonje Larsen og Karen Brødsgaard var suverene i forsvar - og Lene Rantala var fantastisk i mål. Dessuten løste vi det offensive forsvaret til polakkene bra.

Alt annet enn seier i går ville vært en strek i regninga i forhold til å vinne gruppespillet. Gjekstad rangerer nemlig polakkene som den svakeste motstanderen i gruppe D.

Evig optimist

- Den tøffeste motstanderen er trolig FTC Budapest. Dem må vi slå hjemme 18. januar, sier Gjekstad til Dagbladet.

Larvik spilte 20- 20 borte mot Bystrzyca Lublin i fjor. Siden har polakkene mistet et par sentrale spillere, mens Larvik er vesentlig styrket.

Ikke minst har Vigdis Hårsaker styrket det norske mesterlaget.

I går noterte fjorårets toppscorer i Norge seg for ti mål i sin Champions League-debut - bare dager etter at hun også ble toppscorer i sin aller første NM-finale.

- Vigdis har tatt en sentral plass i laget vårt, og er blitt enda hvassere foran mål. Det er bra, sier Ole Gustav Gjekstad.

Hårsaker koste seg da også stort på banketten i går.

- Jeg har jo bare sett Champions League på TV før, men jeg tror ikke det er noe annet lag i Europa som er sinnssykt mye bedre enn oss. Og jeg er evig optimist, så jeg tror vi kan gjøre det veldig bra i Champions League, sier Vigdis Hårsaker til Dagbladet.

TOPPSCORER: Vigdis Hårsaker ga seg ikke før hun hadde banket inn 10 mål for Larvik, og ser lyst på fortsettelsen. - Jeg er evig optimist, så jeg tror vi kan gjøre det veldig bra i Champions League, sier Vigdis til Dagbladet.