Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den svenske cupfinalen for kvinner

Maanums kollega raser etter finaletapet

Frida Maanum (18) måtte se cupgullet gå til Rosengård søndag. Lagvenninna Kosovare Asllani er dypt frustrert over dømmingen.

SKUFFET: Kosovare Asllani (t.v.), Frida Maanum og Tove Almqvist depper etter finaletapet. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån
SKUFFET: Kosovare Asllani (t.v.), Frida Maanum og Tove Almqvist depper etter finaletapet. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån Vis mer

Frida Maanums lagvenninne, Kosovare Asllani, raser mot dommeren etter søndagens dømming i cupfinalen mellom Linköpings FC og Rosengård.

Skuffelsen var stor blant Maanum og co. da de måtte innse at cupfinalen var tapt for tredje gang på rad. Rosengård vant 1-0 etter scoring av landslagsspiller Sanne Troelsgaard i det 62. minutt. En reprise av finalen i fjor, hvor Sanne Troelsgaard ble matchvinner da også.

- Det var en tøff kamp hvor vi presterte litt under vårt maksimale nivå. Likevel mener jeg det fort kunne bikket i vår favør også, men Rosengård trakk det lengste strået, sier Maanum til Dagbladet.

FRUSTRERT: Kosovare Asllani var oppgitt over dommeravgjørelsene i søndagens finale. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån
FRUSTRERT: Kosovare Asllani var oppgitt over dommeravgjørelsene i søndagens finale. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån Vis mer

- Nivået er for lavt

Kosovare Asllani reagerer. Først og fremst mener hun at laget ikke presterer på sitt beste, men enda verre var dommerne.

- Dommeren blåste i hjel kampen i andre omgang. Vi bør donere våre 50.000 kroner i premiepenger til dommeropplæring. Det må bli bedre enn som så, det er en cupfinale. Vi kan ikke ha et sånt nivå, konstaterer Asllani til Aftonbladet.

Maanum støtter lagkameraten fullt ut.

- Jeg tror at alle som så kampen og var på banen, både hos oss og fra Rosengård, fikk føle på at dommeren ikke var helt på topp i går, sier Maanum.

Foruten at dommeren blåste for mye i andre omgang, så mener også Asllani at det er for mye feildømming.

- Jeg fikk en takling mot meg, så får det andre laget frispark. Nivået er altfor lavt, sier hun.

Det er tydelig at tapet mot Rosengård gikk hardt inn på Asllani.

- Dersom vi gikk litt hardt i duellen, så lå de på gresset i ti minutter etterpå. Man skulle trodd de drev med skuespill i Rosengård.

Maanum håper bare på bedre dømming i framtida.

- Jeg ønsker bare at det blir bedre på damesiden også, og at utviklingen av dommere fortsetter på samme måte som med kvinnefotballen, sier Maanum.

Ny trener

Maanum og lagvenninnene fikk ny trener i starten av mai etter at Marcus Walfridsson ga seg.

- Å trene et kvinnelag har vært et stort kultursjokk for meg, og ansvaret som både trener og sportssjef ble tungt. Derfor velger jeg å forlate klubben, sa Walfridsson i en pressemelding.

Henrik Jensen, tidligere trener i IFK Norrköping, erstatter Walfridsson. Han ledet laget i cupfinalen søndag.

Maanum er storfornøyd med sin nye trener.

- Det er veldig bra. Vi har trent sammen ei uke nå og jeg merker allerede forskjell, sier hun.

Selv sier Asllani at ting begynner å komme på plass.

- Ting går i riktig retning, men fortsatt er det mye å jobbe med. Jeg ser fram til neste kamp, skriver hun på Instagram etter finaletapet.

Trives i Sverige

Frida Maanum dro til Linköping fra Stabæk i 2017. Ungjenta fikk en pangstart på karrieren med uttak til A-landslaget og deltakelse i EM.

Hun forteller at hun trives kjempegodt i Linköpings.

- Det er veldig gøy å være her. Det er et fint lag og jeg trives veldig. Vi fikk en litt trøblete start på sesongen og trenger litt tid til å tilpasse oss nå som vi har fått ny trener. Men vi er på riktig vei, og vi er gode nok til å ta gull, sier en optimistisk Maanum.

Personlig håper hun på å utvikle seg videre til å bli en bedre spiller.

- Det er målet, og å vinne flest mulig kamper sammen med laget, avslutter hun.

Linköpings FC har innledet sesongen med sju poeng på fire kamper. Det gir tredjeplass så langt. Brynejenta Andrea Norheim og Piteå IF leder tabellen med 12 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media