Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maars Johnsen involvert i bulgarsk fotballkaos: Hele laget ble beordret av banen

- Vi gjør ikke dette på grunn av én kamp.

Bjørn Maars Johnsens røde kort var mye av grunnen til at hans lag Litex Lovetsj gikk av banen i protest mot dommeren i kampen mot Levski Sofia lørdag. Nå hersker det fullstendig kaos i bulgarsk fotball.

Norskamerikaneren med en fortid i Vålerenga, Tønsberg og Kjelsås ble utvist etter 15 minutter for å ha dyttet en motspiller.

- Det er et lokaloppgjør og blodet koker. Noen dyttet meg, og jeg dyttet tilbake. Jeg fikk rødt kort, mens motspilleren ikke fikk noe. Jeg er en kjent spiller og dommeren vet godt hvem jeg er, så kanskje det var derfor jeg ble utvist, sier 24-åringen til NTB om utvisningen.

Da hans lagkamerat Rafael Perez også fikk marsjordre senere i første omgang, kokte det over. Som en protest mot dømmingen, beordret manageren sine spillere av banen selv om Litex ledet 1-0 på bortebane mot serietoeren.

- Vi ville fullføre, men sportsdirektøren sa at vi skulle gå av, sier Johnsen.

Fire-fem kamper Spissen forteller at dette ikke handler om en enkelthendelse, men noe som har foregått over lengre tid.

- Vi gjør ikke dette på grunn av én kamp. De siste fire-fem kampene har det vært helt tydelig at dommerne ikke gjør en god jobb. Det er UEFA-dommere som dømmer mesterliga. Det er ikke riktig. Ludogorets har fått 15 straffer, mens Litex har ett straffespark på to år, sier Johnsen.

For sin egen del mener han det er med på ødelegge eventuelle nye karrieresteg.

- Jeg får ikke vist meg fram når dommerne dreper kampen, mener han.

Alt tyder på at Levski blir kreditert med 3-0-seier, men forbundet har sagt at det er uaktuelt å kaste Litex ut av serien.

Ludogorets-trusler I kjølvannet av den hendelsestunge kampen har serieleder Ludogorets hengt seg på. Klubben går så langt som å true med å trekke seg fra videre spill om ikke dommerne slutter å gi Levski Sofia fordeler.

- Vi kommer sannsynligvis til å trekke oss fra serien om det fortsatt blir gitt fordeler til Levski, sa Ludogorets-eier Kiril Domustsjijev.

- Det var kriminell dømming. Vi har alltid hatt problemer med den dommeren. Er dette måten Levski vil vinne tittelen på?, sa han om Litex-kampen som endte med skandale.

Dersom Levski får de tre poengene, ligger laget likt med Ludogorets etter 20 serierunder.

Svakt lag Domustsjijev mener at Levski aldri i verden ville vært i nærheten av hans Ludogorets uten dommerhjelp. Han peker blant annet på at Litex vant 3-0 mot Levski i et cupoppgjør forrige uke.

- Du kan jo selv tenke deg hvor realistisk disse seirene er. Litex slo dem 3-0 med ti mann i Lovetsj, og de hadde vunnet med ni spillere lørdag også, hevdet han.

- Vi kan vinne mot Levski med ti mann. De får hjelp. Hva skal man gjøre, klubben er stor, forteller Bjørn Maars Johnsen oppgitt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media