Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maars Johnsen til Den Haag

Maars Johnsen klar for nederlandsk klubb

Den norske landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen er klar for nederlandsk fotball. Han signerte mandag for Den Haag, der han får drakt nummer 9.

NY KLUBB: Bjørn Maars Johnsen går til nederlandsk fotball.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY KLUBB: Bjørn Maars Johnsen går til nederlandsk fotball. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det meldte klubben på sitt nettsted , med bilde av den ferske landslagsspilleren som holder klubbens grønne og gule drakt. Han har fått en treårskontrakt.

– Det betyr mye for meg å kunne spille for ADO Den Haag i æresdivisjonen. Mange spillere har fått sitt gjennombrudd her. Jeg ønsker å være viktig for laget hver uke, med mål og assist. Jeg har en god følelse for hva vi kan utrette, sier han til nettstedet.

Johnsen er født og oppvokst i USA. Han har amerikansk mor og norsk far. 25-åringen ble overraskende tatt ut på det norske landslaget i juni, og han debuterte for Norge med et 20 minutter langt innhopp i 1-1-kampen mot Tsjekkia i VM-kvalifisering. Noen dager senere spilte han fra start mot Sverige.

Det siste året har fotballnomaden spilt for Hearts i skotsk eliteserie, men det ble med den ene sesongen. Også Hearts meldte om overgangen på sitt nettsted.

Johnsen scoret seks mål på 37 kamper for Hearts i ulike turneringer forrige sesong. Han ble månedens spiller i eliteserien i november i fjor.

Tidligere har han spilt for klubber i Norge, Spania, Portugal og Bulgaria.

Den Haag endte i vår på 11.-plass i den nederlandske toppdivisjonen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!