Maaseide lammet i venstre arm

En uke før VM.

- LITE IDEELL OPPLADNING: Bjørn Maaseide sitter hjemmen med armen lammet ei uke før VM i sanvolley. Nå håper han konkurrentene ikke leser norske aviser.
Foto:Tor Erik Schrøder / SCANPIX
- LITE IDEELL OPPLADNING: Bjørn Maaseide sitter hjemmen med armen lammet ei uke før VM i sanvolley. Nå håper han konkurrentene ikke leser norske aviser. Foto:Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

|||

En uke før VM i sandvolley på hjemmebane sitter Bjørn Maaseide med en venstrearm han ikke klarer å bevege, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg kommer til å være lammet de neste 48 timene. Dette var ingen ideell oppladning, forklarer Maaseide.

For to uker siden kjente veteranen smerter i venstre albue. Smertene kom og gikk, men var så plagsomme at Maaseide ble bekymret. Røntgenbilder avslørte at 41-åringens antakelser om en senebetennelse viste seg å være kraftig feil.

Kan trene igjen fredag

- Det viser seg at jeg har løse beinsplinter i albuen. Da fikk jeg litt panikk. Samtidig fikk jeg behandling, men i helgen ble det ganske ille. Jeg klarte ikke å strekke ut armen skikkelig. Det nytter ikke å spille VM med én arm, påpeker Maaseide.

I hui og hast ringte han idrettsprofessor Roald Bahr og kirurg Stein Dyrdal. Tirsdag kveld ble begge fløyet fra Oslo til Stavanger. Onsdag morgen gikk de til angrep på Maaseides albue.

- Dyrdal er landets beste kirurg, og spesialist på albuer. Han ga meg noe godstoff inn i armen. Nå sitter jeg her helt lammet og klarer ikke å løfte håndleddet en gang. Trolig kan jeg trene igjen fredag, sier Maaseide, og legger til at han trolig blir bedre, men mister tre-fire treningsøkter.

- Da er det vel bare for motstanderne å serve knallhardt på deg?

- Hehe, heldigvis leser de ikke norske aviser, svarer Maaseide og smiler.

VM begynner torsdag, men Maaseide og makker Iver Horrem spiller sin første kamp lørdag i neste uke.


(NTB)