Maaseide satser mot sitt fjerde OL

Er 40 år under Beijing 2010.

Bjørn Maaseide går for OL-suksess i stedet for 40-årskrise. Mangemillionæren ga etter for gladgutten Iver Horrems comebackmas.

Maaseide som er 40 under Beijing-lekene, har gjort det skarp de siste årene. Han bygget blant annet opp treningskjeden Sports Club og solgte den nylig til Elixia.

Det ga Maaseide inntekter på 200-300 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

- Det er store likheter mellom det å være forretningsmann og toppidrettsutøver. Hard jobbing, strategisk tankegang og mye forsakelser. Nå håper jeg å konsentrere meg 100 prosent om idretten i halvannet år. Det fikk jeg ikke gjort de siste sesongene som aktiv, sier Maaseide til NTB.

Kommer han og Horrem seg til 2008-OL, spiller han sitt fjerde sandvolley-OL - de to første sammen med Jan Kvalheim.

Hvilket vil si alle som er arrangert. Idretten kom på programmet først i Atlanta 1996.
Full satsing
Med Horrem spilte han også OL-2004. Det var Maaseides farvel til idretten - trodde alle.

Men Horrems jakt på en ny makker ble umulig å stå imot. - Han begynte først å snakke med min kone Linda om dette på idrettsgallaen nylig. Så ballet det på seg. Først så jeg på det som en helt uaktuell problemstilling. Men det har endret seg. Vi klarte oss bra på en treningssamling på Tenerife nylig. Jeg vet dette blir meget tøft.

- Første mål er å kvalifisere seg til OL. Det gjør de 24 best plasserte lagene i verdensserien. Vi har 30 turneringer på oss fram til juli neste år. Den første går i Kina i begynnelsen av mai, sier Maaseide.

Makker Horrem - kalt «en utemmet schæfer» av Maaseide i dag - la ned kjæresteforbud da han og makker Bård Inge Pettersen la fram planene for sin ferd mot toppen.

COMEBACK: Iver Horrem (t.v.) har overtalt Bjørn Maaseide til å gjøre comeback og satse mot OL i Beijing om tre år. Foto: Scanpix
COMEBACK: Iver Horrem (t.v.) har overtalt Bjørn Maaseide til å gjøre comeback og satse mot OL i Beijing om tre år. Foto: Scanpix Vis mer


Samarbeidet sprakk nylig.
- Når han bruker mer tid på damene enn på trening, så er det vanskelig å få resultater. Og når rognposen er tom, så er det ikke mye krefter igjen, sa Horrem til NRK i januar.

- Men jeg kan vel ikke akkurat kreve skilsmisse av Bjørn heller, ler Horrem.

Maaseide er firebarnsfar og spilte sin første turnering i verdensserien allerede i 1991.

I Aten-lekene tapte paret 1-2 i sett for gullvinnerne, brasilianske Emanuel/Riccardo. - Vi var så nær å slå dem, sier Maaseide og setter to fingrer mot hverandre.

I Beijing håper han på revansj.

(NTB)