Maaseide/Horrem beste norske par

Bjørn Maaseide og Iver Horrem er best av de norske sandvolleyballparene. I verdensseriefinalen ble det 5. plass.

I dagens kvartfinale tapte de 18-21, 13-21 for det brasilianske paret Marcio Araujo og Benjamin. Nordmennene hang bra med til 12-9, men var i realiteten sjanseløse i den vanskelige vinden. Dessuten virket de to også noe utladet etter seieren over rivalene Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud i åttedelsfinalen.

Med delt 5. plass havner Maaseide/Horrem blant de åtte beste på verdensrankingen neste sesong. Det vil si at de blir seedet på topp når de innledende puljene til hver turnering settes opp. Høidalen og Kjemperud som havnet på en delt. 9. plass i finalen faller ut blant de beste.

Tøff kamp

Kampen mellom de harde rivalene ble både tøff og temperamentsfull. Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud var klart best i det første settet som de vant 21-17. De hadde også føringen i det andre settet fram til 13-10, men fikk et par dommeravgjørelse mot seg som de protesterte heftig på.

Laget mistet konsentrasjonen fullstendig, mens veteranen Bjørn Maaseide og makker Iver Horrem holdt hodet kaldt, og dro hjem de to neste settene med 23-21 og 15-12.

- Utrolig deilig å slå dem i en obligatorisk kamp. Det var også viktig med tanke på seeding neste sesong, strålte Maaseide.

Det er OL-kvalifisering fra sesongstart 2003 til august 2004. De åtte beste turneringene spillerne deltar i denne perioden vil telle i OL-kvalet.