Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maccas drømmekveld

Newcastle- Liverpool 1- 2. Slik jubler en ekte fotballhelt. Steve McManaman ble opphøyd til geni av manager Roy Evans etter thrilleren som holder fortsatt liv i spenninga i Premier League. - Han er uvurderlig, og målene han lagde var som tatt ut av en annen verden, skryter Evans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først utliknet Macca på en perle av et mål - stolpe inn, helt oppe i krysset fra 25 meter. Så feide han inn seiersmålet, vakkert og elegant etter forarbeid av Michael Owen.

Liverpools fjerde seier på rad kom da nøytrale fotballtilhengere trengte den som mest. Med tap ville de vært 12 poeng bak Manchester United. Det ville trolig vært for mye.

Med en kamp «til gode» har Liverpool muligheten til å kappe ytterligere ned på forspranget - til seks - etter at United tidligere på dagen dummet seg ut mot svakt plasserte Coventry.

Ikke til salgs

McManamans oppvisning stopper også alle spekulasjoner om en overgang til Barcelona.

- Macca er ikke til salgs for noen pris. Han har 18 måneder igjen av kontrakten og blir på Anfield Road tida ut, sa Roy Evans, lettet over poengene.

- Vi skal gjøre vårt beste for at han vil trives. Og for øvrig: Macca har aldri sagt til oss at han vil forlate klubben.

Steve McManaman spilte en av sine beste kamper for året, og ble belønnet med en åtter på Dagbladets spillerbørs.

Lykketreff

Macca var i godlune etter oppvisninga.

- Etter å ha slitt i noen kamper, er det vidunderlig å se at ballen ruller vår vei. Nå er vi plutselig en alvorlig trussel for Manchester United og de andre tetlagene. Det er bare å fortsette i samme sporet - score mål og vinne kamper, sier McManaman.

Om målene hadde han følgende å si til Sky Sport:

- Det første kan godt kalles et lykketreff. Men det er ofte slik. Lykketreffene gir ofte de vakreste scoringene. Jeg så en åpning i Newcastle-forsvaret og tok sjansen.

- Det andre var et lag-mål. Michael Owen gjorde grovarbeidet. Det var bare å sette bredsida til. Sist var det Robbie Fowler som lagde to - nå var det min tur.

- Det er greit å dele litt, sier Macca.

Solid Kvarme

Kampen hadde alt, slik det ofte er når Newcastle og Liverpool møtes.

- Det var like intenst som sist, og sånn sett kunne det gjerne blitt 4- 3 igjen. Sjansene, spenninga og kvaliteten var der, sier Roy Evans.

Liverpool kunne fort ha mistet to av poengene rett etter pause. Bjørn Tore Kvarme kom akkurat tidsnok til å redde dagen med et befriende spark da ballen var på vei mot åpent mål. Eks-RBK'eren var eneren i et forsvar som fikk noen reale trøkker på slutten da Newcastle presset som verst for utlikning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!