Macheda bøtelagt for homohets på Twitter

Må ut med 130 000 kroner.

FUNNET SKYLDIG: Federico Macheda er ilagt en bot på 15 000 pund for hets av homofile på Twitter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Dominic Lipinski/PA
FUNNET SKYLDIG: Federico Macheda er ilagt en bot på 15 000 pund for hets av homofile på Twitter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Dominic Lipinski/PAVis mer

(Dagbladet): Federico Macheda er ilagt en bot på 15 000 pund (cirka 130 000 kroner) av Det engelske fotballforbundet (FA) etter at den utleide Manchester United-spissen hetset homofile på Twitter, melder FA i en pressemelding. Han har i tillegg fått en advarsel om framtidig oppførsel.

20-åringen, som for tida spiller for QPR, ble i forrige uke tiltalt for å ha kommet med fornærmende ytringer mot en annen Twitter-bruker, som blant annet inluderte en bemerkning seksuell legning.

Det var meldingen «shhhhhhh u little stupid gay!» til brukeren @cappsy 14 som fikk FA til å ta affære.

Italieneren varslet i helgen at han legger ned Twitter-kontoen @Machedinho27 etter å ha kritisert manager Mark Hughes for å utelate ham fra QPRs tropp til lørdagens kamp mot Everton.

Det har vært flere lignende episoder den siste tida i engelsk fotball: Machedas tidligere lagkamerat i Manchester United, West Hams Ravel Morrison, ble nylig bøtelagt for det samme. West Hams James Morrison fikk rundt 70 000 kroner i bot for å ha inkludert en persons seksuelle orientering i en twittermelding. Den tidligere Everton-spilleren Michael Ball fikk 60 000 kroner i bot for å ha tvitret om skuespilleren Anthony Cotton i TV-serien Coronation Street.

Dessuten venter Newcastles Nile Ranger og Manny Smith fra Walsall på FAs straffeutmåling etter at de ble tiltalt samtidig som Macheda.

Englands landslagssjef i cricket, Hugh Morris, er blant dem som har uttrykt sin skepsis til idrettsutøvere i fri dressur og uten filter på Twitter med et av fjorårets beste sitater i idrettsverdenen:

- Det er som å utruste en apekatt med et maskingevær: Det kan bli et fantastisk syn, men også fullstendig katastrofe.