Macheda sendte freds-sms til Rio etter Rooney-uttalelse

- Ikke morsomt, men sånn skjer, sier Rio.

GODE VENNER: Federico Macheda understreker at han og Wayne Rooney er gode venner. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA
GODE VENNER: Federico Macheda understreker at han og Wayne Rooney er gode venner. Foto: LINDSEY PARNABY/EPAVis mer

|||(Dagbladet): Federicho Macheda skapte i går store overskrifter da han uttalte seg om Wayne Rooney i den italienske avisa Gazzetta dello Sport.

Intervjuet spredde seg fort nordover i Europa, og i oversettelsene ble Machedas beskrivelse av lagkameraten:

- Rooney er en flott person, og han gir meg alltid råd. Men han er også en enkel arbeiderklasseaktig mann og vulgær.

Ingen fornærmelse Macheda ønsker å nå presisere hva han virkelig mente. Den unge italieneren hadde nemlig ingen intensjoner om å sverte Rooney.

- Det jeg mente var å si at han er fri, selvstendig og ekte, sier Macheda ifølge Press Association.

Ordet Macheda brukte i det første intervjuet var «coatto». Ifølge den italienske The Times-journalisten Gabriele Marcotti mener Macheda, som i likhet med Rooney kommer fra en typisk arbeiderklassebakgrunn, at engelskmannen er en litt «uvøren, uraffinert arbeiderklassegutt», som ham selv.

- Jeg sa «coatto», og mente det på det romerske måten, men uten ønske om å fornærme Rooney. Jeg liker ham og har stor respekt for ham, forklarer Macheda.

Rio-støtte I tillegg til å forklare seg i et nytt intervju, sendte også Macheda en tekstmelding til Rio Ferdinand, hvor han ba Manchester United-kapteinen videreformidle beklagelsen.

- Jeg sendte ham en melding for å understreke at jeg ikke har noen problemer med Wayne, og Rio ba meg ikke tenke på det, sier Macheda.

Ferdinand er en flittig bruker av Twitter (@rioferdy5), og han skrev følgende om hendelsen i går ettermiddag:

- En ung gutt gjør et intervju og det blir blåst opp til noe det ikke er. Dette er ikke nytt, det er en del av det å bli en fotballspiller. Ikke noe morsomt, men sånt skjer dessverre.